perjantai 7. helmikuuta 2014

Ohjelmistokateus

Luin juuri Alastomasta kirjailijasta Jukka Laajarinteen bloggauksen uskomattomasta kirjoitusohjelmasta. Minut valtasi hirmuinen tarve saada tuollainen Scrivener. En voi enää koskaan kirjoittaa mitään ilman Scriveneriä! Miten tässä maailmassa on ylipäätään ikinä kirjoitettu mitään ilman Scriveneriä! Scrivener! Onnistuin lietsomaan itseni hurjaan ohjelmistotarpeeseen sillä aikaa kun puoliso oli nukuttamassa lasta. Samalla ymmärsin jo valmiiksi, etten tulisi Scriveneriä saamaan, koska juuri ostamani tietokone on nettikone, johon ei voi asentaa ohjelmia. Eli ei Scriveneriäkään.

Puoliso ystävällisesti guuglasi minulle jotain vastaavaa. Mutta sitten kun luettelin kaikki Jukka Laajarinteen luettelemat uskomattomat ominaisuudet, kävi ilmi, että eihän siinä vastaavassa ollut murto-osaakaan. Joten nyt on sitten niin, että minun on joko:
1) Ostettava uusi tietokone. Ei tule tapahtumaan.
2) Elettävä ilman Scriveneriä kunnes ostan uuden tietokoneen. Kyllä, mutta äärimmäistä kärsimystä tulee se olemaan.
3) Kirjoitettava salaa öisin puolison työmäkillä. Erittäin epätodennäköistä.

Yritän tässä lohdutella itseäni, että esimerkiksi Dostojevskillä ei ollut edes LibreOfficen kirjoitusohjelmaa, ja ihan mukavia kirjoja hänkin kirjoitteli siellä kylmissä kamareissaan. Ja toisekseenkin, ei tässä suurimpana ongelmana kirjoittamiseni edessä ole elämä ilman Scriveneriä, vaan elämä ilman käytännössä sekuntiakaan kirjoitusaikaa. Että sinänsä se on ihan sama makaako käyttämättömänä Scrivener vai sulkakynä. Että nyt arvoisa frouva vain rauhoittelee itsensä ja menee tekemään iltapalaa.

1 kommentti: