torstai 20. helmikuuta 2014

Blue Jasmine

Woody Allen, 2013

Minä pidän hirmuisesti Woody Allenista. En ihmisenä, koska en tunne häntä, eikä hän kyllä lööppien perusteella kuulosta erityisen mukavalta ihmiseltä, mutta ei siitä sen enempää, vaan siis elokuvantekijänä. Viime vuosina Woody on tehnyt paljon oikein mukavia elokuvia, muutaman todella hyvän ja muutaman ihan kivan mutta aika yhdentekevän. Ja sitten nyt tämän Blue Jasminen.

Blue Jasminesta tuli on ehdoton suosikkini Woody Allenin uudemmasta tuotannosta. Minä rakastin tätä elokuvaa. Cate Blanchett on aivan loistava pääosassa ja elokuvan tarina on tosi hyvä. Jasmine on elänyt yltäkylläisyydessä rakkaan bisnesmiehensä rahoilla, pyörittänyt New Yorkin seurapiirejä, ostanut mitä haluaa ja ollut täydellinen. Nyt kaikki on romahtanut, ei ole penniäkään, kukapa olisi uskonut, ettei merkkilaukku olekaan kummoinenkaan sijoitus. Hän joutuu muuttamaan siskonsa luokse San Franciscoon. Siskon, jonka rahat Jasminen aviomies on huijannut. Jasminella ei mene kovin vahvasti siis.

Jotenkin oli kovin epäallenmainen elokuva. Usein Allenin tuotannon tunnistaa niin monista merkeistä, mutta tästä en välttämättä olisi tietämättä arvannut.

Eipä mulla muuta. Väsyttää. Kovasti väsyttää. Kannattais varmaan nukkumaan tästä. Jos jaksais. Ollut vähän ankimuspäivä. Katson ehkä vähän Ylvistä telkkarista ja yritän piristyä, sitten huomenna herään kauniita, viisaana ja uljaana, ja koko maailma herää kauniina, viisaana ja uljaana, ja Ukrainassa lopetetaan väkivalta ja riitely ja kaikki ihmiset saavat mennä naimisiin ihan kenen kanssa haluavat. Niin teemme.

PS. Näytin tämän puolisolle, ja hän totesi, että voisit vielä sanoa jotain fiksua siitä elokuvasta. "Ai niinku mitä?" kysyin. "No sano vaikka, että siinä oli hieno viimeinen kuva. Ja miten piinaavasti Blanchett näytteli Jasminen yksinpuheluita", puoliso ehdotti. Mutta en minä jaksa. Puhukoot yksinään fiksuja, minä katson nyt Ylvistä.

3 kommenttia:

 1. Minä näin Blue Jasminen elokuvateatterissa ja se teki aika lähtemättömän vaikutuksen - etenkin Blanchettin roolityö, joka oli ihan mielettömän hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella! Saadapa itsekin aikaiseksi joskus mennä elokuviin!

   Poista
  2. Ja olipa kiva, että Blanchett sai suorituksestaan Oscarin :)!

   Poista