perjantai 10. tammikuuta 2014

Anna Karenina

Joe Wright, 2012

Pidin tästä elokuvasta seuraavista syistä:
- Teatterimainen toteutus oli hauska ja hyvin tehty. Elokuvahan tapahtuu ikään kuin teatterin lavasteissa, mikä toimi minusta oikein mainiosti.
- Keira Knightley oli oikein hyvä Anna Karenina, eli ärsyttävä ja vastenmielinen, kuten minusta Anna Kareninan kuuluu ollakin.
- Jude Law oli hieno Karenin.
- Levinin näyttelijä, Domhnall Gleeson, ei ollut pettymys, kuten pelkäsin, vaan enemmänkin myönteinen yllätys.

Miksi en pitänyt:
- Vronskin näyttelijä, Aaron Taylor-Johnson, oli ihan mitäänsanomaton, ei erityisen viehättävä millään asteikolla, paitsi ehkä sinisilmäisyydessä, noin kirjaimellisesti eikä kuvainnollisesti, sillä hänellä oli hyvin siniset silmät.
- Koska elokuvan nimi on Anna Karenina ja se perustuu tiiliskiveen, on ymmärrettävää, että silloin ei voi painottaa ihan kaikkea mitä kirjan lukenut toivoisi, mutta silti olen hieman harmissani, koska minusta elokuvan nimi olisi voinut olla mieluummin Ihanan Levinin elämä ja teot, ja olisin ollut hyvin tyytyväinen. Minusta koko Anna Kareninan typerä rakkausromanssi on kulissi ihanan Levinin tarinalle, joka on erittäin hyvä ja riittävää syy lukea koko tiiliskivi. Minä sydän Levin ikuisesti!!!

6 kommenttia:

 1. Tää tulee nyt varmasti täytenä yllätyksenä, mutta samaa mieltä! Olin yllättynyt Juden hyvyydestä, jostain syystä en ole häntä kovin korkeelle arvostanut.

  Ja mitä Vronskiin tulee, niin ei kyllä ois voinu mitäänsanomattomampi olla. Ihan blaah.

  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Jude Law on oikeasti aika mainio näyttelijä. Tässä hän oli ylittänyt mukavasti ainaisen kompastuskivensä, eikä näyttänyt streotyyppisen komealta, vaan venäläiseltä ukkelilta, kuten asiaan kuului.

   Poista
 2. Minäkään en pitänyt Vronskista!

  Kävin kummitätini kanssa katsomassa Anna Kareninan elokuvateatterissa, ja hän oli nähnyt aiempiakin versioita tästä elokuvasta. Ja kuulema parempia suorituksia tuosta roolista.

  Mutta muuten pidin elokuvasta, olenpa nähnyt tämän toisenkin kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin pidin tästä ihan. Oikeastaan minulle ei ole niin väliä koko Anna Kareninalla, minusta hän on aika turha ja itsekäs. Tai ehkä pitäisi nähdä tosi hyvä roolisuoritus, että tuntisin jotain häntä kohtaan.

   Poista
 3. Minä kävin katsomassa elokuvissa silloin tämän siskoni kanssa melkein vuosi sitten, kun pyöri vielä teattereissa. Minäkin pidin teatterimaisuudesta, paitsi muistan ajatelleeni ihan elokuvan alussa että voi ei, onko tämä tällaista koko elokuvan ajan. Mutta teatterimaisuushan katoaa pikku hiljaa, samalla kun katsoja ikään kuin uppoaa yhä syvemmälle illuusioon. Jos koko elokuva olisi ollut yhtä teatterimaista kuin alussa, olisi se ollut mielestäni aika raskasta katsottavaa, johon on vaikea samaistua.

  Heh, vai olisi elokuvan nimi voinut olla mielestäsi Ihanan Levinin elämä ja teot!:D Itse en muista, että minulle olisi tullut sellaista oloa, että Levinin tarina olisi painotettu liiaksi Annan kustannuksella. Silloin en tosin ollut vielä lukenut kirjaa, vaan luin sen vasta viime kesänä. Mutta siis, Levin on ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, teatterimaisuus tosiaan tuli alussa ja välillä voimakkaammin.

   Tai itse asiassa ei tuon nimenomaisen elokuvan nimi olisi voinut olla, mutta toivoisin kovasti, että joku tekisi elokuvan pelkästä Levinistä, koska minulle hän oli lähes ainoa ja riittävä syy rakastaa Anna Kareninaa. Siis teosta, ei itse henkilöhahmoa. Tässä oli tosiaan painotettu Annaa, minkä hyvin toki ymmärrän, mutta Leviniäkin oli enemmän kuin uskalsin odottaa. Vielä kun saisi oikein Levin-elokuvan niin oi!

   Poista