torstai 28. marraskuuta 2013

Warm Bodies

Jonathan Levine, 2013.

Ja taas hän on elävien kuolleiden kimpussa. Tosin tämä edustaa aika lailla erilaista zombikomediaa kuin vaikka Shaun of the Dead tai Cockneys vs. Zombies, josta vasta bloggasin. Tässä on kyseessä romanttinen komedia.

R on zombi, joka laahustaa ympäri lentokenttää ja urahtelee. Hän ei muista mitään, mutta kaipaa tunteita. Syödessään aivoja hän saa välähdyksiä syömänsä ihmisen tunteista ja elämästä.

Julie on elävä tyttö, joka asuu korkean muurin takana. Hänen isänsä johtaa yhdyskuntaa ja zombilahtausta.

R rakastuu Julieen ja siitä se tarina sitten lähtee. Tarina kulkee hauskasti R:n kertomana, hän on aika nokkela jätkä ollakseen kuollut. Ja Juliekin on mukavan toimelias. Hänellä on monia ilmeitä, jotka muistuttavat kovasti Twilightin Bellaa, mutta toisin kuin Bella, Julie ei jää nostelemaan huohottaen kulmakarvojaan vaan hoitaa hommat.

Kyseessä on onnistunut Romeo ja Julia -pastissi, kovasti sympaattinen, riittävän jänskä ja kaiken kaikkiaan oikein kiva ja herttainen, jos näin voi zombielokuvasta sanoa. Ilahduttavinta oli John Malkovich Julien despoottifaijana, koska minusta John Malkovich on lähes ihaninta maailmassa. Rakastuin häneen palavasti nähtyäni hänet Valmontina Valheissa ja viettelijöissä, joka on ehdottomasti yksi lempielokuvistani ikinä. Eipä mulla oikeastaan muuta, hyvä elokuva oli tämä. Täsmäelokuva kaltaisilleni ihmisille, jotka pitävät zombeista ja romanttisista, nokkelista komedioista ja mielellään samassa paketissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti