torstai 24. lokakuuta 2013

Yhen oon kirjottanu!

"Anteeksi, kirjoitatko sinä kirjoja?" kysäisi asiakasherra.
"Yhden", mutisin punastuen.
"No niin minä sanoin vaimolle, että täällä Hesarissa on meidän kirjastovirkailija, mutta vaimo sanoi, että eikä oo."

No niin olin. Tai siis en minä ollut oikeastaan, minä olen ollut lähinnä kotona, mutta kirja-arvostelu oli. Hyvä niin. Hyvä että oli arvostelu. Hyvä arvostelu. Hyvä hyvä hyvä.

Ja huomenna aion mennä kirjamessuille. Ihan vain lorvehtimaan. Liinan kanssa ja kirjoittajatoverien ja todennäköisesti muutaman muunkin ihmisen, olletikin kun kyseessä on aika iso tapahtuma. Ei ole kovin ihmeellisiä messutärppejä jakaa, ainoat suunnitelmat ovat juoda skumppaa hyvässä seurassa, ostaa pari kirjaa jos ovat messutarjouksessa juuri ne mitä olen vailla, ostaa puolisolle metrilakua, joka ei ole metrin mittaista, voitteko kuvitella, ei itse asiassa lähellekään, olen mitannut joskus, minusta aikamoinen häväistys, ja sitten aion mennä kuuntelemaan Jennin esiintymisen. Siellä on varmasti kauheasti kaikkea hauskaa ja kiinnostavaa, johon toivottavasti spontaanisti törmään, mutta en ole jaksanut perehtyä ohjelmaan kovin ponnekkaasti. Monesti esimerkiksi festareilla tulee kauhea suorituspaine, kun koko ajan pitää juosta lavalta toiselle. Nyt aattelin että en. En juokse. Lorvin. Skumppalasi kädessä. Löytänette minut siis sieltä viinimessujen puolelta enimmäkseen.

(Tämä ei muuten ollut kirjamessumainos. Sain kyllä liput ilmaiseksi työn puolesta, mutta en mainostaakseni messuja, vaan tutustuakseni alan uusimpiin judansseihin. Se on tosi tärkiä olla inessä skenessä, meillä aina kirjastossa ruukataan sanua.)

8 kommenttia:

 1. Inessä skenessä! :D

  "No millasta oli kirjamessuilla? Kerro uusimmat tuulet."
  "Kuivaa oli. Kuivaa ja vähän kuplivaa."

  VastaaPoista
 2. Hei mahtavaa, onnittelut arvostelusta! En uskalla ite arvostella tuttujen kirjoja -- entä jos en tykkäis ja sitten pitäis haukkua...Se ois nuivaa. Mutta lukeahan voi! Ja vaikka tykätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ymmärrän tuon hyvin. Mä en uskaltais enää arvostella edes vieraiden kirjoja, siksi tännekin kirjoitan lähinnä vain kirjoista joista olen pitänyt, ellei kirjoittaja ole kuollut tai niin suuri ulkomainen nimi, ettei mun näkemys häntä romahduta. Ja lukeahan voi toki, ei tarvitse kertoa kenellekään!

   Poista
  2. Tosin luulen, että mun olis helpompi ottaa kritiikkiä vastaan tutulta ihmiseltä. Tai en tiiä. Ehkä ei olis. En oikeastaan halua ottaa selvää :)

   Poista
  3. Täsmennän vielä, kun näköjään julkaisen näitä kommentteja nopeammin kuin ajattelen. Otan siis oikein mielelläni kritiikkiä vastaan kaikissa formaateissa, mutta jos pitää saada kielteistä palautetta niin mieluiten tutulta ja naamatusten. Kehut voi sitten hoitaa julkisesti! Mutta koska ei voi valita, niin kaikki palaute kaikissa formaateissa on erittäin kiva juttu. Tai ainakin tähän asti on ollut. Ehkä romahdus on vielä edessä :)

   Poista
 3. Hieno oli kirja muuten, kiitos siitä!

  Ja sitä vaan että sellainen päämäärätön messuhaahuilu on minun mielestäni parasta, sillä tavalla onnistuin törmäämään kahteen haastatteluun jotka kiinnostivat. Hiphei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle bloggauksestasi, tulin hyvin iloiseksi. Kuten kaikista bloggauksista olen tullut.

   Poista