sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kirjamessuraportti

Nyt on messut messuteltu. Lämmöllä tulen muistamaan. Olin kahtena päivänä, perjantaina ja tänään. Vierailut olivat kovin erilaiset. Tässä tiivistys:

Perjantai:
- Saavuin noin kello 14 paikalle Liinan kanssa.
- Kiersimme nopeasti vähän ympäriinsä. Liina osti Asterixeja, jona aikana kuvittelin näkeväni Risto Isomäen, mistä tulin hyvin iloiseksi. Minä ostin Mikko Rimmisen Hipan, josta tulin myös hyvin iloiseksi.
- Päätimme mennä viinimessuille.
- Tulimme pois viinimessuilta noin tuntia ja aikaan nähden useaa skumppalasia myöhemmin.
- Hihittelimme.
- Kävimme syömässä.
- Tapasimme muutamia kirjabloggaajia. Olivat ihastuttavia ja hauskoja.
- Katsoimme päivän ainoan ohjelmanumeron, Jenni Linturin esiintymisen. Tästä minulla on messupäivän ainoa kuva. Tajusin ottaa sen, koska Liinakin otti. Liinan kirjablogissa on samasta tilanteesta parempi kuva, voitte mennä katsomaan sitä.
- Menimme juomaan lisää skumppaa.
- Vaihdoin baaria. Tapasin ovella Juhani Branderin, joka ehkä lukee blogiani (tai sitten olen muuten vain lörppä näissä lempirunoilija-asioissa) koska hän esitteli minulle lempirunoilijani Henry Lehtosen, joka kuulemma myös on lukenut blogiani, joten terveiset sinne. Suosittelen molempien tuotantoa lämmöllä!
- Sitten en ihan heti mennyt kotiin vaan vaihdoin baaria ja sitten vähän ajan päästä menin kotiin yöbussilla, jonka lattian ja penkit oli hyvin laaja-alaisesti kuorruttanut kertaalleen vatsassa käyneellä eineksellä eräs nuori mies, joka kommentoi asiaa surkeasti, että "mä tein vaan mitä mun piti", ja mitä siihen nyt voi sanoa, muuta kuin että saatan ensi kerralla tulla kotiin taksilla. Poikaparka.

Sunnuntai:
- Saavuin paikalle noin kello 14.45 koko perheen voimalla.
- Kuuntelimme kun Mikko Rimminen esitteli uutuuttaan Hippaa. Oli kiinnostavaa. Häntä haastatteli Juha Hurme, joka haastatteli myös perkkuna Jenniä, ja näiden kahden haastattelun perusteella kiinnostuin myös hänen tuotannostaan. Otin kuvan haastattelusta, siitä tuli niin käsittämättömän surkea puuro, etten laita sitäkään tähän.
- Tapasin sattumalta kavereita.
- Ostimme lapselle kaksi kirjaa. Toisessa etsitään mangusteja, toisessa on vessanpönttö. Hyviä, kestäviä hankintoja.
- Ostin Hesarin Teema-numeron, jonka aihe on "Lue ja kirjoita paremmin". Kyllä kiitos, mielelläni. Haluaisin etenkin oppia lukemaan nopeammin ja kirjoittamaan hitaammin. Ehkäpä tämä läystäke auttaa. Epäilen kyllä että ei auta.
- Näin Juha Tapion ja tarrasin puolisoa hihasta suhisten: "Tuolla on Juha Tapio!", jolloin puoliso raahasi minut pois ennen kuin nolaan koko perheen.
- Kävimme syömässä. Ilmeni, ettei lapsi pidä greipistä.
- Ostimme metrilakua.
- Lähdimme kotiin.

(Mutta koska minusta postauksissa on hyvä olla kuva, ei vähiten siksi, että ne näyttävät kivoilta Feedlyn feedissä, niin tässä teille kuva kannosta. Voitte ehkä suhtautua siihen jotenkin vertauskuvallisena kirjallisuuskantona tai jotain.)

4 kommenttia:

 1. Perkkuna? Oikeesti?

  VastaaPoista
 2. Todenmukainen kuvaus! Hyvä päivä oli tämä perkku, kiitos siitä.

  Sunnuntaikin kuulostaa tosi hyvältä. Jos se Hesarin läystäke auttaa oppimaan lukemaan nopeammin, haluaisin vilkaista. Terveisin nimim. Pidän mahdollisesti yksin lainamääriä koholla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin läystäkettä, mutta siinä kävi vähän niin kuin usein mulla novellikokoelmien kohdalla, että muistan monta tyyppiä, jotka puhuivat viisaita, mutten yhtään, että mitä ne viisaat mahtoivat olla. Ainakaan en tullut parempimuistiseksi selvästikään.

   Poista