perjantai 11. lokakuuta 2013

Hattu rakkaus

On ollut vähän alavireisiä ajatuksia. Mutta tänään olen ilahtunut kahdesti.


Aamulla höpötin jotain yleistä lapselle, kun tämä yhtäkkiä purskahti nauruun ja totesi: "Äiti on hattu." Mainittakoon, että oletan hänen tarkoittaneen, että olen hassu, eikä niinkään, että olen päähine. Toivottavasti. Ettei tässä nyt ole kyseessä lapsi, joka luuli äitiään hatuksi.
 
Töissä ovesta käveli maalitahrainen mies, jonka paidassa luki suurin kapiteelein: MINÄ RAKASTAN SINUA. Siitä tuli sellainen lämmin olo. Että minäkin rakastan sinua, maalitahrainen mies, ja sinua siellä, ja sinua. Myöhemmin kyyninen minäni yritti ehdotella, että kyseessä oli varmaan sellainen ironinen paita, mutta vaiensin sen. Ei ollut. Siinä oli vain rakkaudentäyteinen maalarimies. Ja minä olen rakkaudentäyteinen kirjastotäti. Tänään olen. Varmasti.

5 kommenttia: