maanantai 28. lokakuuta 2013

A Dangerous Method

David Cronenberg, 2011.

Tämän elokuvan kanssa kävi nyt pinnalliset. Katsoin kantta ja havainnoin seuraavaa:

1. Michael Fassberder! Oi! Michael Fassbender!!!
2. Aragorn! Ei, tarkoitan Viggo Mortensen! Mutta oman teoriani mukaan elokuva, jossa Viggolla (vai Vigolla?) on parta, on 120% parempi kuin elokuva, jossa ei ole. Näin ollen päättelin, että tämän on oltava loistava elokuva.
3. Ja sitten tuossa keskellä on tuo yksi tyyppi, jonka roolitöitä pyrin välttelemään, jatkossa vielä enemmän, mutta koska havainnot 1 ja 2 sivuuttavat havainnon 3, niin mitäpä tässä enempää selvittämään. Oikeastaan jo pelkkä havainto 1 olisi ollut riittävä. No joo. Pelkkä 2 myös. Onhan sillä Viggolla kuitenkin parta.

Jatkossa minun kannattaisi muistaa, että elokuvia ei kannata ryhtyä katsomaan pinnallisesti. A Dangerous Method oli melkomoisen turhanpäiväinen, tylsä ja mitäänsanomaton kertomus Carl Jungista, hänen potilaastaan Sabine Spielreinistä ja vähän myös Jungin oppi-isästä Sigmund Freudista. Sabine on leukojaan vääntelevä potilas, joka kärsii ilmeisesti jostain hysteriasta tai jostain, mikä ilmenee lähinnä kouristeluna leuan alueella ja käsien heilutteluna, jos ymmärsin oikein. Jung ja Freud psykoanalyseeraavat ja juttelevat ja käyvät tahtojen taistelua ja Sabine-parka on siinä välissä kouristelemassa leukaansa. Eipä siitä sen enempää.

Parasta tässä elokuvassa oli mielestäni, että Viggo Mortensenilla oli parta. Mutta toisaalta se seikka romuttaa teoriani parrakkaan Viggon elokuvien laadukkuudesta. Mihinkään voi luottaa.

PS: Minusta Viggo Mortensen Aragornina edustaa lähes täydellisintä kauneutta.

PPS: Muistinko mainita, että Viggo Mortensenilla oli tässä parta?

IMDB
Rotten Tomatoes

3 kommenttia:

 1. Se keskellä oleva tyyppi, miksi en muista hänen nimeään, no joka tapauksessa, minäkin välttelen hänen elokuviaan. En vaan voi välttyä ajatukselta, etä Barbiekin tekisi yhtä eläväisen roolisuorituksen. Anteeksi. Sanoin pahasti. Mutta oikeasti, tyypillä on yksi ilme, ja vaikka se ilme on kaunis, niin se ei ole paljoa muuta.

  Viggosta Aragornina olen kanssasi samaa mieltä.

  VastaaPoista
 2. Kiera pilaa leffan kuin leffan. Vai onko se Keira? Ihan sama, pilaa silti.

  Eräs työtoveri katsoi Anna Kareninan ja sanoi, että oli kuvitellut pääosassa olevan Keira Knightleyn, mutta väärässä oli. Pääosassa olikin ehdottomasti Kiera Knightleyn näköinen luuranko.

  Kirjoitan sen nimen joka tavalla, koska en tiedä.

  VastaaPoista
 3. Niin. Keirasta (epäilen, että noin se menee) tuntuu olevan vallalla tämä mielipide. Hän on kyllä tehnyt hyviäkin leffoja, mutta joskus mietin, että olisko nekin parempia, jos niissä olisi pääosassa joku vähän vähemmän ärsyttävä tyyppi. Pirates of the Caribbeanissa hän ei ärsyttänyt, eikä Sovituksessa. Sen jälkeen AINA.

  Mutta tässä häntä ei voi syyttää puunaamaisuudesta, sen verran kovasti leukaperät kouristelee.

  VastaaPoista