maanantai 30. syyskuuta 2013

Pelottava tiskikone, ihan tyhmä juoni

Tänään olen kärsinyt seuraavista ongelmista:

1. Pelko itsestäänsyttyvästä astianpesukoneesta

Itse emme olisi koskaan tajunneet, mutta puolison isä huomasi viime viikolla, että tiskikoneemme on sellainen uutisoitu Bosch, joiden on havaittu syttyvän itsestään palamaan. Tai siis kolmen vuoden aikana kolme konetta yli 70 000:sta on syttynyt, eli vaara on akuutti. Odottelemme nyt, että herra Bosch saapuu korjaamaan vian, mutta siihen asti elämäni on yhtä kärsimystä. Olen nimittäin ollut sellainen huoleton hulivili, joka laittaa kaikki laitteet päälle ja lähtee itse kauppaan. Tänään olen sitten ollut kolmeen otteeseen laittamassa tiskikonetta päälle ja tajunnut, että eihän se onnistukaan kun olen lähdössä soppikseen, olen lähdössä kauppaan, olen lähdössä saunaan. Siinä ehtii tulla varsin ylitäysi pesukone kun aina vain lastaa lisää astiaa sisään siinä välissä sitten. Nyt se tuolla hyrspyttää ja pitää vissiin yrittää pysyä hereillä niin kauan, että saan siitä yöksi virrat pois. Peloittava vekoitin tuo rakkain kodinkoneeni.

2. Silta-sarjan juoni

PIENIMUOTOINEN JUONIPALJASTUSVAROITUS! Saatan paljastaa jotain pientä, mutta en murhaajaa. Että jos olet herkkä juonipaljastuksille niin kannattaa lopettaa lukeminen nyt. Itse en oo. Niin jatkan kirjoittamista.

Älkää ymmärtäkö väärin, kuten kaikki asiaan paneutuneet niin minäkin rakastan Siltaa. Sehän on aivan mainio. Siitä huolimatta jo ensimmäisessä tuotantokaudessa ärsytti aika paljonkin typerä juoni. Se alkoi niin mainiosti, että oli suuri pettymys sitten kun loppu olikin ihan väsynyt. Harmitti ihan mahdottomasti, että kaikki ne todella suuret eleet olivatkin vain lavastetta jollekin niin pienelle ja henkilökohtaiselle. Eilen katsoin toisen kauden avauksen Areenasta ja kylläpä vähän taas otti päähän. Ekan jakson perusteella epäilen, että taas on joku hiton erikoisuudentavoittelija asialla, kyllä olisi aika paljon helpomminkin voinut aiheuttaa keuhkoruttoepidemian, sanon minä. Minusta sarja kuitenkin perustuu poliisien hahmoille, jotka ovat niin erinomaiset molemmat, että toivonkin, että kolmannella tuotantokaudella Saga ja Martin ovat alusta loppuun kahdestaan kalastelemassa sillalta vaikka silakkaa, tai mitä sieltä nyt voikaan kalastaa, en minä tiedä. Se olisi paljon kiinnostavampi sarja. Minun mielestäni. Tosin kai se on kestettävä, jos nämä kaksi tv-historian kiinnostavinta poliisia tutkivat jotain typerää rikostakin. Ei kai siinä muukaan auta.

8 kommenttia:

 1. Pesukonehuliviliys kuuluu myös omiin helmasynteihini, odotan sitä päivää kun sekä astian- että pyykinpesukoneemme syttyvät palamaan ja syövät talon. Minkäköhän merkkinen meidän kone on..

  Siltaa en ole muuten vieläkään katsonut. Ehkä mie joskus vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rupesin tuossa myös miettimään, että olisin kuvitellut, että pesukoneet syttyvät huomattavasti useammin tuleen kuin 3/70000. Kun ottaa huomioon miten paljon sitä pelätään. Mitenkähän usein telkkarit syttyvät?

   Voin suositella Siltaa, siinä on vikansa mutta hyvät puolet peittoavat ne.

   Poista
 2. Tämä oli jotenkin kuvauksellinen hetki: luen sanan Bosch, käännyn hitaasti keittiötä kohti - ja luen omastakin astiksestamme sanan Bosch. Mutta meidän mallimme ei ole spontaanisti kombustoituva, enkä minä sitä paitsi ikinä myöskään jätä sitä yksin päälle, koska olen pelokas sillä tavalla.

  Silta-analyysisi nauratti minua vielä enemmän kuin Caitlin Moranin (juuri kuuntelemani) Downton Abbey -analyysit ovat tehneet. Ja niiden kanssa sentään hihitin itsekseni eilen eteisessä, kunnes mies tuli hädissään katsomaan, miksi itken.

  Erikoisuudentavoittelija :D Juuri sitä, mitä rikollisistaan ei halua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, ettei ainakaan mitään häviä, jos huolehtii pesukoneestaan. Tajusin myös juuri tuon edellisen kommentin kirjoitettuani, että ai niin, eihän ihmiset varmaankaan yleensä vartioi pesukoneitaan peläten niiden syttyvän tuleen vaan enemmänkin vesivahingon pelossa. Ja se lienee oikeutetumpi pelko se.

   Ja punastun, en kyllä voi olla hauskempi kuin Caitlin Moran. Toivon että Morantology suomennetaan asap tai joudun kauhukseni lukemaan sen englanniksi. Onko Downton Abbey -analyysi siinä? Vai onko lisää Morania josta en tiedä?

   Poista
 3. Meillä ei ole onneksi Boschia, mutta sitä, miksi se nainen siellä Sillalla ekalla tuotantokaudella ekassa osassa oli pistetty kahtia, minä en tajua vieläkään. Tajuatteko te?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tavallaan tajuan ja sitten taas en. Oli kai sille jotain perusteita. Se oli kai puoliksi tanskalainen ja puoliksi ruotsalainen, kun ne jalat oli eri ihmisen. Oliko se niin? Aika paljon tämän kyseisen rikollisen touhusta oli perusteetonta, mun mielestä.

   Poista
 4. Ah, Silta. Olen jo pitkään halunnut sanoa jossain, että mainioista osuuksista huolimatta se ärsytti mua paljon. Tai lähinnä siis juoni. Ekalla kaudella oli miljoona jännää juonentynkää, joista useimmilla ei ollut lopulta mitään merkitystä, mutta jotka loivat hämäävän muka-kiinnostavan vaikutelman. Tai sitten mä olen tyhmä. Sainpas sanottua. /Heta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Niin juuri! Tavallaan tykkäsin siitä, että aloitettiin jotain tosi tymäkästi ja sitten se vain hylättiin, niin kuin se ekojen osien sosiaalityöntekijä jolla oli se koditon sisko. Siitä olisin kuullut mielelläni loputkin, kuin vain tuon tyhmän rikoksen kannalta olennaisen. Olivat kovin koskettava sisaruspari. Ehkäpä ne palaavat toisella kaudella, toivon. Mutta siis niin, oli mielestäni aika uudenlainen tapa tehdä juonta, joka ärsytti välillä kyllä. Eniten mua kuitenkin ärsytti se syyllinen, että se kaiken sen muka-yhteiskunnallisen jälkeen olikin vain niin blaah. Typerysrikollinen.

   Poista