torstai 12. syyskuuta 2013

Hyviä juttuja

Tässä olisi taas ihan kielen päällä turskahtamassa ulos sellainen ilon päivä -postaus, mutta kun tein vastaavan jo ihan juuri, niin kerrotaanpas nyt vain muutama aika kiva juttu viime päiviltä.

Odottelin eilen lapsen kanssa hetken ystävää Kampissa ja tapani mukaan menin lorvehtimaan Suomalaiseen kirjakauppaan. Siinä ovella muistin, että ai niin, meikähän on itsekin juuri julkaissut kirjan, oliskohan se täällä. Ja olihan se! Siellä vallan kunnianarvoisassa seurassa pönötti yksi kappale, aivan Tóibínin Colmin ja Karoliina Timosen välissä ja Jari Tervokin siinä istuskeli ihan välittömässä läheisyydessä. Alkoi naurattaa, otin valokuvan ja hipsin omituisesti myherrellen ulos kaupasta. Onneksi lapsi on vielä niin pieni, tuossa oli suuri potentiaali olla sellainen legendaarinen "mutsi sä oot niiiiiin nolo mä kuolen" -hetki.


Ja tänään ilmestyi jo ensimmäinen blogiarvio kirjasta. Nähdäkseni se on melko asianmukainen. Tirsk. Sitten kun ehkä tulee nihkeämpiä arvioita, palaan aina lukemaan tuon, ja ajattelen, että Taika Dahlbom, siinä vasta asiallinen kirjallisuuden asiantuntija.

Juu ei vaan. Mutta on tämä omituista. Tunteet kirjan suhteen menevät ihan siksakkia ja yritän kauheasti pitää kiinni näistä hetkistä kun on hyvät fiilikset. Sitten kun joku sanoo puoli sanaa väärin, olen ihan maassa kaksi päivää. Mutta tämän päivän minä leijuin.

16 kommenttia:

 1. Hyvä! Leiju jatkossakin, siihen on takuulla aihetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä myös välillä ottaa pohjakosketusta ettei vallan katoa näkyvistä :)

   Poista
 2. Tiäkkönää, ku keskusteltiin kirjastasi Liinalassa, ni just pohdin, että oletkohan käynyt hilpailemassa kirjaasi kirjakaupassa :D Eli leiju nyt ihmeessä, hyvästä syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Aiemmin mä ajattelin, etten voi enää käydä kirjakaupoissa sitten jos minusta tulee kirjailija, mutta näköjään voin. Sitä en tiedä miten selviän omasta kirjasta kirjastossa. Siellä ne tuijottavat hyllyssä koskemattomina eikä kukaan lainaa. Häpeä on julkinen. Joudun toivomaan, ettei minun tarvitsisi hyllyttää enää aikuisten kaunoa, ainakaan T-kirjaimen kohdalta.

   Poista
 3. Vitsi minä niin odotin jo saavani tämän kirjan varauksesta mutta eipä kuulu. Nghg.
  Mutta aika hyvä arvio ekaksi :). Hieno juttu :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin arvio on vähintäänkin erinomainen. Puoliso huomautti eilen, että eihän sun pitänyt lukea arvosteluja, mutta näköjään en onnistunut pitämään sitäkään lupausta. Tosin tässä tapauksessa olen aika iloinen etten onnistunut, koska tuli hyvä mieli todennäköisesti loppuvuodeksi.

   Poista
 4. Jee!! Varmasti aika willi fiilis, ja syystäkin!

  Kirjasi on hankintalistalla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Oli aika hassu fiilis kyllä. Ja kiva, kiitos :)

   Poista
 5. Eilen tuli minunkin työpaikalleni näytevarastokirjalähetyksen myötä myyntiin, silmäilin kirjaa. Ihastuin kirjan kanteen ja tarinaan, laitettu omalle ostos/lukulistalle. :) Kirsi/Kaikkea kirjasta

  VastaaPoista
 6. Mä hakkaan täällä jo päätä seinään että MiKSEI kirjastosta jo tule viestiä että tule hakemaan varauksesi. Hmph.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi. Jospa se sieltä. Kun ei se kirja ole virallisesti edes ilmestynyt vielä, ensi viikolla vasta :)

   Poista
 7. Laitankin heti LinkedIniini, että "tutkitusti asiallinen kirjallisuuden asiantuntija". :-D Kiitos erinomaisesta lukukokemuksesta!

  VastaaPoista
 8. Meidänkin paikallisessa kirjakaupassa oli se! Olivat juupelit vaan hidastelleet hyllyyn laittamista, piti kysyä ja se oli vielä sellaisessa kärryssä matkalla hyllyyn.

  Nauti, kirja on mahtava! :)

  VastaaPoista