keskiviikko 14. elokuuta 2013

Terveisiä hermoromahduksen partaalta

Tässä on ollut nyt vähän kaikenlaista.

1.Puhelin

Maanantaina pudotin puhelimen sohvalta jotain toheltaessani ja näyttö meni pirstaleiksi. Se oli ennestään halki ja toimi edelleen pirstouduttuaankin, mutta päätin silti vääntäytyä esittelemään sitä Soneralle. Jos vaikka onnistuisin räpsyttelemään silmiä ja homma menisi takuuseen. "Tämä ei mene takuuseen", sanoi myyjä. Paska, ajattelin. Olin katsonut netistä, että uusi näyttö maksaa jotakuinkin kolmekymmentäneljätuhatta euroa, enkä aikonut maksaa moista summaa. "Mutta jos tämä on alle vuoden vanha, saat uuden näytön kahdeksalla kympillä, jos viet puhelimen itse korjaukseen", jatkoi myyjä. Perun paskan, ajattelin. Loistavaa! Ja niin etsin eilen raivohulluna takuukuittia ja kirosin itseäni, etten koskaan tajua pitää tavaroitani missään järjestyksessä. Pidän ne tallessa, visusti tallessa, mutta en järjestyksessä. Mutta uusi näyttö on tulossa! "Meillä on nyt vähän ruuhkaa, joten korjaus saattaa kestää vähän pidempään", sanoi korjausliikkeen mies. "Okei", huokasin. "Se saattaa kestää jopa kaksikymmentäneljä tuntia", jatkoi mies. "Okei!" hihkaisin, sillä olin muutenkin varautunut odottamaan viikon ja huonossa tapauksessa kaksi kuukautta. Joten oli ihan loistavaa, että tuhosin puhelimeni juuri nyt, kun sain uuden näytön huomattavalla halvennuksella, kun kahden viikon kuluttua puhelimeni olisi ollut yli vuoden, ja olisin joutunut ottamaan kiinnityksen asuntoon. Salaa puolisolta. Ja sitten siitä olisi tullut kaikenlaisia luottamusjuttuja. Joten hyvä että meni näin.

2. Kässäri

Kukkia Birgitallen (vitsi musta on hauskaa taivuttaa tuota nimeä!) taittovedokset ovat olleet syynissäni ja herättäneet ristiriitaisia tunteita. Esimerkiksi seuraavia tunteita:
Ilo: se näyttää ihan hitsin kivalta!
Ylpeys: se kuulostaakin ihan hitsin kivalta, välillä olen jopa oikein taputellut itseäni selkään.
Häpeä: mutta entä jos olenkin aivan harhainen ja joudun ikuiseen häpeään.
Välinpitämättömyys: vaikka eihän tätä kukaan edes koskaan tule lukemaan, joten mitäpä tuosta.
Hermoromahdus: aika ei riitä! en ehdi! itkettää ja naurattaa ja hävettää! laitan paniikkisen tekstiviestin puolisolle, koska tavallaan kaikki on hänen vikansa, en oikein tiedä miten, mutta varmasti jotenkin. sitten laitan perään toisen viestin, jossa kerron syöneeni vähän ja häpeän edellistä viestiä.

3. Kiltti tyttö

Luen Gillian Flynnin Kilttiä tyttöä ja se vaikuttaa mielialaan todella voimakkaasti. Olen aika alkuvaiheessa, mutta näin viime yönä jo painajaista, jossa olin yhtä aikaa sekä Nick ja Amy, päähenkilöt, ja molemmilta puuttui osa päästä ja he raahautuivat sinne tänne pitkin maata syytellen toisiaan. Se ei ollut kiva uni. Toivon, että kirja loppuisi pian. En ole varma pidänkö siitä, varsinkaan niin paljon, että haluaisin nähdä enempää moisia unia.

Että sellaista tänne. Nyt aion katsoa science fiction -elokuvan.

6 kommenttia:

 1. :'D

  1) Jatkoa ajatellen, uusi puhelin maksaa takuulla alle 34000 euroa eikä tarvitse kiinnittää asuntoakaan siihen ja menettää luottamusta, mutta hyvä, että meni nyt noin :D

  2) Sä oot paras, siitä tulee hieno kirja ja kaiken lisäksi olet ihan oikeassa siinä, että puolison vika se on kuitenkin jotenkin.

  3) Minustakin Kiltti tyttö oli ... no, en tiedä. Koukuttava, mutta ei sellainen, josta olisin varsinaisesti pitänyt. Miten tuollaisesta voi pitää?

  VastaaPoista
 2. 1) Joo, olen todella tyytyväinen. Korjaus olis maksanut suunnilleen saman verran kuin uusi, parempi puhelin, mutta yleisesti kannatan tavaroiden korjaamista ja olisi ollut harmi ostaa uusi, kun vanhankin maksaminen on vasta puolivälissä. Ajattelin myös satsata suojakuoreen. Kun todennäköisesti en kuitenkaan opi huolellisemmaksi, se lienee myönnettävä.

  2) Kiitos :) Onneksi edes joku on luottavainen.

  3) Jotenkin toivoin, että se muuttuisi pidettävämmäksi kun on niin suosittu, mutta ilmeisesti turha toivo. Huoh. En jaksa näitä painajaisia!

  VastaaPoista
 3. 1. Puhelin rikki jutut, kunnon ärsyttävää!
  2. Hyvä tullee, hyvää tullee, hyvää tästä tullee (lastenlaulu)
  3. Minulla on menossa kirja jossa nainen kirjoittaa 5000 käyjän blogia ja saa lottovoiton. Toistaiseksi, ei painajaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelin on edelleen korjattavana ja blogien lukeminen on ihan jumissa, mutta ehkäpä välillä pieni tauko on ihan paikallaankin. 24 tuntia taisi olla aika varovainen arvio kun näemmä menee yli viikonlopun. En tykkää.

   Onkohan se sama kirja mulla tuolla hyllyssä odottelemassa että Kiltti tyttö suvaitsee loppua :)

   Poista
  2. Kirja oli siis Onnen koukkuja. Blogilukutauko tekee varppina ihan hyvää välillä mutta onhan se nyt onneton olo ilman kännykkää :D! Selviät silti :). Tulis jo se sun kirja :)!

   Poista
  3. No just se mulla odottelee hyllyssä! Arvasin! Ja kovin on meillä yhtenevä lukutahti, taidetaan saada lukuideoita samoista lähteistä :) Tosin voi olla, että jätän sen vielä tuonnemmaksi. Tai sitten en. Ei voi tietää vielä.

   Poista