lauantai 24. elokuuta 2013

Pikkustanin kuolema

Nythän oli niin, että melko pian kirjan viimeisen version valmistumisen jälkeen uljas ja uskollinen sotaratsuni Taisto laittoi välit poikki. Hän esti pääsyni internetiin ja päätti olla aivan yhteydettömässä tilassa, mököttää keskenään. Taisto on ollut kerrassaan mainio tietokone, se on kestänyt jo kohta, mitähän sanoisin, kahdeksan vuotta, mikä lienee läppärille aivan huomattava suoritus.

Taisto ja Pikkustan sylikkäin
Olin ihan surkeana, että voi ei, minä niin pidän Taistosta. Hän on ollut luotettava ja erittäin hyvä, sen lisäksi, että hänen näppäimistönsä on ensiluokkainen. Siihen saakka kunnes nuorin perheenjäsen otti asiakseen irrottaa osan näppäimistä ja imeskellä niitä, jonka jälkeen välilyönti toimi hieman jännittävästi, mutta toimi kuitenkin.

Puoliso oli sitä mieltä, että voisin ottaa hänen perintöminiläppärinsä Pikkustanin käyttöön. Itse olin sitä mieltä, että en varmasti ota, ota itse, se on ihan pieni eikä sillä voi kirjoittaa. Pakon edessä testasin kuitenkin Pikkustania ja sehän olikin ihan kiva vempele. Noin blogin kirjoittamiseen ja yleiseen interwebbaukseen.

Kunnes tänään olin siirtämässä Pikkustania keittiöstä työhuoneeseen ja pudotin sen lattialle. Ja se oli Pikkustanin loppu se. Nyt puoliso teeskentelee ettei ole vihainen, vaikka varmasti on, ja minä omatoimisesti yhdistin tämän Taiston johdolla internetiin, että pääsisin tänne kertomaan, että OLEN HIRVEÄN PAHOILLANI, ETTÄ TAPOIN KILTIN PIKKUSTANIN, JOKA OLI IHAN HYVÄ JA PIENI TIETOKONE, EIKÄ TEHNYT PAHAA KELLEKÄÄN.

Nyt joudun sitten ilmeisesti ostamaan ihan itse uuden koneen, mutta se on niin vaivalloista ja kallista. Tässä taloudessa on tälläkin hetkellä kolme muutakin toimivaa konetta, mutta kaksi niistä on puolison työkoneita, joihin minulla ei varmasti ole enää mitään asiaa, ottaen huomioon mitä tein juuri Pikkustanille, ja kolmas on ikivanha pöytäkone, joka pölyyntyy nurkassa ja odottaa kyytiä teuraalle, enkä todellakaan aio koskea siihen.

Että tiedoksenne, jos vaikenen enemmän kuin normaalisti, se johtuu siitä, että Taisto toimii vain silloin tällöin ollessaan kiinni hengityskoneessa ja Pikkustan kuoli traagisesti.

4 kommenttia:

 1. Voi ei :( Juuri, kun puhelimesta johtuvista nettihiljaisuuksista on selvitty :( Toivottavasti asia lutviintuu johonkin suuntaan pian, eikä pelkästään lukijan itsekkäistä syistä vaan myös, jotta siellä olisi hyvä mieli :)

  VastaaPoista
 2. Voi Pikkustan, tuli ihan paha mieli. Ja Taistokin, voi ei.

  K

  VastaaPoista
 3. Voi ei :(

  Anteeksi, mutta pääsi ihan pienet aamuhihitykset tämän parissa. Kieroutuneella ajatuksenkululla varustettuna kävi ihan vain nopeasti mielessä, että sepä sattui sopivasti. Siis kun olit vähän vastahankaan Pikkustanin kanssa ja sitten lips ja kops. Mutta ei kai sentään :)

  Toivottavasti reilu ja julkinen anteeksipyyntö lepyttää (piilo)vihaisen miehesi :) Niin ja tsempit Taistolle!

  VastaaPoista
 4. Villasukka: Ei sentään. En mä oikein osaisi olla niin epäreilu. Helpommalla pääsisin kun ostaisin vain uuden koneen enkä hajottaisi toisten :)

  Mutta oi onnea, nyt Taisto vaikuttaa elpyneen. Ehkä pieni loma teki hänellekin terää. Jospa hän nyt sinnittelisi vielä veronpalautuksiin asti ja voisin nyt tuhlata säästöni uuteen kahvinkeittimeen! Kahvinkeittimet ovat kivempia kuin tietokoneet, minusta.

  VastaaPoista