perjantai 30. elokuuta 2013

Kesämököttäjä kiistää syksyn

Olen tänä kesänä kiinnittänyt huomiota siihen, että Suomessa tuntuu olevan muodikasta voivotella kesän loppumista jo silloin, kun se on melko epätodennäköistä. Jo heinäkuun puolivälissä alkoi kuulua päivittäin horinaa, että kylläpä tuntuu syksyiseltä ja niin se päivä lyhenee ja ensi yöksi on luvattu hallaa. Minä heiluttelin varpaitani ja kiristelin hampaitani. Heinäkuussa ei tunnu syksyiseltä, piste. Silloin tuntuu keskikesäiseltä. Elokuussakaan ei tunnu syksyiseltä. Silloin tuntuu loppukesäiseltä. Silloin kuuluu asiaan, että on iltaisin pimeää ja kääriydytään villatakkiin, mutta ei se ole syksy.


Minusta Ronjalla ja Birkillä oli oikea asenne kesään. Koska he tiesivät, että sitten käy Karhuluolassa hullusti kun talvi tulee, he kielsivät koko homman. Onpas meillä sateinen kesä, he sanovat. Onpas meillä kylmä kesä. Niin sitten niin. Kesällä on kesä, oli se kylmä tai lämmin. Se ei ole syksy.

Sunnuntaina voi alkaa höpöttää syksystä minunkin puolestani. Sitten on syyskuu. Nyt on elokuu, loppukiri ja sandaalit saatana.

20 kommenttia:

 1. :D

  Vaikka kyllähän se syyspuoli tarkasti ottaen juhannuksesta alkaa...

  VastaaPoista
 2. Niin samaa mieltä! :D Syyskuussa vasta alkaa syksy, ei missään tapauksessa elokuun alusta!!!

  VastaaPoista
 3. Ronja&Birk Karhuluolassa <3

  Omat lapsiparkani ovat olleet lähellä läkähtymiskuolemaa pariinkiin otteeseen tällä viikolla, kun äiti ei tajua laittaa teepparia ja sopivaa vaatetusta päiväkotiin. Vielä ei ole syksy, ei niin!

  VastaaPoista
 4. Kyllä, syksy alkaa syyskuussa ja kesäkuukausia ovat ne kolme edellistä. Tämä on tärkeää. Kesä voi olla huono, kylmä tai sateinen, mutta syksyksi sitä ei pidä ei nimittää, edes ehtoopuolella.

  VastaaPoista
 5. OIKEIN!

  Olen itsepintaisesti ulkoiluttanut koiraa varvassandaaleissa. Ja mitä syyspuoleen tulee, TÄTI-IHMINEN SIELLÄ YLEMPÄNÄ, se alkaa syyskuusta, juhannuksesta alkaa kesäpuoli. Ennen juhannusta on kesän lämmittelybändi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo tuolla ylempänä oli tietysti sitä kuuluisaa hymööriä, mutta jos huutaa halutaan, niin eihän KESÄLLÄ OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ KALENTERIKUUKAUSIEN KANSSA! Ja Suomessa on termisen kesän lämpötilarajat määritelty niin alas, että "kesä" jatkuu usein toukokuusta pitkälle syyskuuhun.

   Poista
  2. Haa, meinasin itsekin sivuta termistä syksyä, mutta onhan se vähän sellaista tekokesäilyä ja värjöttelyä. Niistä kalenterikuukausista en sitten millään tohtisi livetä, vaikkei kesä niiden mukaan menekään aina edes omassa päässäni. Ettei vaan liikaa lyhenisi.

   Onpas muuten hauskaa uutena kommentoijana päästä heti näin kiinnostavaan kesäkeskusteluun!

   Poista
  3. No onhan se noinkin. Mutta värjöttelyä on sekin, että kesäkuun toisena istutaan ilman paitaa räntäsateessa jokilaivalla, "kun nyt on kesä!"

   Itse voisin määritellä termisen kesän ajanjaksona, jolloin ei pidetä sukkahousuja farkkujen alla. Ja se kyllä jatkuu yhä!

   PS: Anteeksi Liina kun huusin. Se näytti jälkeenpäin kauhean tylyltä, vaikka koitti olla humööriä sekin.

   Poista
  4. IHANAA ETTÄ TÄÄLLÄ JO HUUDETAAN! Eräs ystäväni aina tapaakin sanoa, että miksi puhua kun voi huutaa. Tosin itselleni useammin kyllä sanotaan, että voisitko puhua ääneen, kun pakkaan toisinaan olemaan hieman vieno volyymiltani.

   Niin niin siitä syksystä. Voisikohan sopia, että kesä kestää vähintään elokuun loppuun huolimatta säästä, jonka jälkeen voisi soveltaa tätä termistä kesää, jolloin kesä voisi jatkua vielä pidempään jos on jatkuakseen. Kuten vuonna 2011, jolloin pätkyttelin lokakuun alkuun varvassandaaleissa. Se olikin onni, koska mitkään muut kengät eivät menneet jalkaan, jopa puolison kumpparit puristivat.

   Poista
  5. Ai niin, kerrottakoon vielä, että jos tuo sukkahousumääritelmä otettaisiin käyttöön olisi mulla ikuinen kesä.

   Poista
  6. Ja ihanaa, Iines, että osallistut tähän tärkeään keskusteluun! Ja kaikki muutkin tietenkin!

   Poista
 6. Todellisuuden kieltämistä! Tässähän suunnitellaan jo joululahjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mutta ei sillä ole asian kanssa mitään tekemistä! Kyllä joulun lähestymisen voi onnellisena tiedostaa kesälläkin!

   Poista
  2. Siellä tyhjät kulkuset kilisee taas pahiten!

   Poista
  3. :D

   Ikuinen joulu sydämessä kesät talvet. Ja minusta se kuuluukin pitää siellä sydämessä joulukuuhun asti.

   Poista
 7. Sä oot ihana! Ja oikeassa :)

  PS. Mahtavaa, että kohta on syksy ja saa laittaa pitkät housut ja takin ja hatun ja ehkä huivinkin ja sitten ihan kohta myös hansikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ite oot :)

   Ja on kyllä ihan kiva, että tulee syksy. Mulla on Itä-Helsingin massiivisin huivikokoelma, jota olen kyllä käyttänyt avoimesti koko kesän, mutta syksyllä se vasta ihana onkin.

   Poista
 8. Totta puhut! Tosin olen itsekin sortunut marmattamaan kesän laadusta, kun täällä meillä on ollut aika nahkea kesä noin säiden puolesta. (Jo toinen kesä peräkkäin, kun en ole vaihtanut talvitäkkejä kesäviltteihin! Niin kylmää täällä on ollut! Oi katkeruutta!)

  Pikkuisen kyllä nyt käy sääliksi Liinan koiraa, joka joutuu ulkoilemaan varvassandaaleissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä että sama kesä voi olla niin erilainen eri puolilla Suomea. Täällä on minusta ollut tosi hyvät ilmat koko kesän. Erikoinen juttu. Katsoin juuri facebookista kuvaa kaverin muksusta, joka istui hiekkiksellä haalarissa ja pipo päässä, kun oma lapseni oli juossut koko päivän hikisenä teepaidassa.

   Ja olen kyllä vähän samaa mieltä koiraparasta :D

   Poista
  2. Tosin, on mahdollista että koko perheemme alipukeutuu. Minä kun en juurikaan palele ja vähän samantyyppiseltä vaikuttaa lapsenikin. Vauvanakin hällä oli aina vähemmän päällä kuin muilla, mutta silti hän oli aina ihan lämmin. Että ehkä mä en ole vain tajunnut, että täällä on kärsitty kylmästä kesästä.

   Poista