maanantai 1. heinäkuuta 2013

Orvokki Leukaluun urakirja

Miina Supinen: Orvokki Leukaluun urakirja
WSOY, 2013

Aloitimme lomamatkan täydessä junan leikkivaunussa ja jotenkin tuntui väärältä ottaa siinä hälinässä kirjaa edes laukusta esiin. Sen sijaan latasin kirjastosta puhelimeen Orvokki Leukaluun urakirjan. Siinäpä oiva valinta e-kirjaksi. Ehdin lukea koko kirjan pienissä pätkissä matkan aikana, kirja oli kuin tehty tuollaiseen sykäyksittäin onnistuvaan lukemiseen. Huomaan, etten jaksa keskittyä kovin syvällisiin asioihin e-kirjaa lukiessa, joten minun kannattaa ladata lähinnä tämmöistä hieman kevyempää ja pätkittyä lukemista.

Olen Miina Supinen -fani, minusta Liha tottelee kuria on erinomainen teos, ja tämäkin oli oikein hauska. Tosin epäilen, että tämä toimisi paremmin juuri kuunnelmana, jollaiseksi tekstit on käsittääkseni alun perin kirjoitettu. Saatoin välillä kuulla Miitta Sorvalin äänen korvissani, vaikken ole yhtään Orvokki Leukaluu -kuunnelmaa kuullutkaan. Epäilen, että ne ovat mainioita, ainakin kuvitelmissani ovat.

Orvokki Leukaluu on ammatinvalintapsykologi, jonka neuvot ovat sanoisinko että jännittäviä. Eivät ehkä sellaisia, joita asiakas tuli hakemaan. Mutta sellaisiahan parhaat neuvot ovatkin. Mitä sitä kysymään jos itsekin tietää vastauksen.

Päätän lähetyksen nälkämaasta tähän ja keskityn taas korpeimme kuiskintaan, jylhien järvien loiskintaan.

8 kommenttia:

 1. Minä kuulin Puheelta pätkän sitä Miitta Sorvalin lukemana, enkä jotenkaan saanut siitä sitä vitsiä irti.

  Sinne vain hyvää rastaan ja metson sointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että näiden juttujen juju on toisto. Orvokin pimeys ei välttämättä avaudu yhden jutun perusteella, luin kirja niin yhteen pötköön etten osaa sanoa niiden toimivuudesta yksittäin. Toki osa jutuista oli parempia kuin toinen osa, mutta niinhän se menee, jonkun on oltava himmeä että toisella on tilaa loistaa.

   Poista
 2. Minäkin kuulin lukiessani Sorvalin äänen :)

  Ja kuinkas sattuikaan, että Nälkämaan laulu on toiminut korvamatonani neljättä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkämaan laulu on paras maakuntalaulu, näin ihan objektiivisesti sanoen :)

   Poista
 3. Minullakin päässä soi Sorvali, kun luin tätä perinteisenä kirjana. Mulle toisto alkoi jossain vaiheessa riittää ja kesken jäi. Ihan hauskaa, kunnes lakkasi naurattamasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että mullakin olis jäänyt kesken, jos olisin jossain vaiheessa pitänyt lukemisessa tauon. Luin niin könttinä, ettei ehtinyt alkaa tympiä :)

   Poista
 4. Olen jo monta vuotta harkinnut lukevani Lihan, joka tottelee kuria. Sillä on niin hieno nimi. Oma lihani tottelee lähinnä kookospalloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin Liha tottelee kuria on parhaita kirjan nimiä. Se on hieno ja hauska kirja. Minun lihani sen sijaan ei tottele mitään. Joskus sitä onnistuu harhauttamaan, mutta kuri ei toimi ainakaan.

   Poista