keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Huomioita Lintsistä

Olen viime päivinä katsonut kaksikin elokuvaa, joista toinen oli erinomainen ja toinen ihan hyvä, mutta kummastakaan ei ole oikein mitään sanottavaa. Tai no, erinomainen Beasts of the Southern Wild oli vähän ahdistava, kun lasta kohdeltiin kaltoin, ja hyvähkössä Argossa Ben Assflackilla oli parta, mutta siinä kaikki.

Paljon sanottavaa ei ole Lintsistäkään, mutta silti sinne piti tehdä vuotuinen reissu. Ajattelin, että nyt kun lapsi on vielä niin pieni, että pärjätään hyvin ilmaislaitteilla, niin nythän sinne nimenomaan kannattaa mennä. Ja voidaan samalla syödä siellä, niin ei tarvitse kotona kokata.

Noh.

- Lintsillä on aina ihan hirveä helle. Aurinko räköttää täydellä voimalla suoraan pään päältä, oli Lintsin ulkopuolisessa maailmassa sitten millainen ilma tai auringon asema tahansa. Asvaltti moninkertaistaa auringon ja joka suunnasta hohkaa hurja kuumuus.

- Lintsillä on aina liikaa ihmisiä, jotka tötöilevät kymmenine lapsineen, kärryineen, makkaraperunoineen, pehmiksineen ympäriinsä. Ehkä he kaikki ovat tulleet jostain taajaman perukasta, jossa ei ole muodostunut käsitystä ruuhkassa liikkumisesta. Mutta ihan mahdotonta on. Tekisi mieli nousta penkille, puhaltaa pilliin ja kovasanaisesti ohjata liikennettä. Saisin välittömän porttarin, koska kovat sanani eivät ehkä sopisi lapsiyleisölle. Ehkä vika onkin minussa, joka sovin erinomaisesti Japaniin, sillä siellä edetään järjestelmällisesti yhtenevässä rytmissä, eikä kukaan tötöile.

- Ilmaislaitteiden hankaluus yksi vuotta ja yhdeksän kuukautta vanhalle ihmiselle. Suurin osa laitteista, joihin lapsi olisi halunnut, olivat sellaisia, joihin vanhempi ei saanut tulla mukaan. Ja yksi vuotta ja yhdeksän kuukautta vanhana ihminen ei ole nähdäkseni valmis matkustamaan yksin autokarusellissa eikä millään muksupuksujunalla, vaikka ihminen itse olisi sitä mieĺtä että kyllä on.

- Kasvisruuan vähäisyys. Toisaalta on onni, että suurin osa ihmisistä tuntui haluavan einehtiä kananugetteja, jolloin saimme istua hyvin väljästi Kattilan Lihapullabaarissa, jossa nimestään huolimatta tarjoillaan aivan hyviä kasvispyöryköitä. Ja ihan todella hyviä ranskiksia. Varsinkin, jos ne upottaa erinomaiseen kermaviili-aurajuustokastikkeeseen. Omnomnom. Lapsi söi muusia, pyöryköitä ja maitoa ja huusi NAMNAM.

- Prinsessavessa. Aluksi olin vähän, että mitä helvettiä, kun astuin rimpsuilla koristeltuun vessaan, mutta olihan se sitten aika hauska. Yritin puolisolta kysellä, oliko miehille prinssivessa ja miten se ilmeni, mutta hän ei ollut huomannut mitään erikoista.

No juu. Mutta ihan kiva reissuhan se oli. Lyhyempi kuin ajattelin, johtuen helteestä, jonoista ja mahdollisten laitteitten vähäisyydestä, mutta lapsi tykkäsi ja äiti ja isä saivat mahat täyteen.

5 kommenttia:

 1. Se miesten vessa on formulavessa. Käytiin siskontyttöjen kanssa tarkistamassa.

  Terveisin toverisi S.

  VastaaPoista
 2. Vähän sukupuolinormatiivista kyllä, mutta toteutus oli kummallakin puolella hieno. Ja ne lasten minipöntöt on aina yhtä söpöjä.

  S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Formula? Oon kyllä vähän pettynyt, jotenkin toivoin prinssiä. Mutta se taas sitten olisi pettymys stereotyyppisille pikkupojille.

   Poista
 3. Milloin te kävitte? Me oltiin eilen. Pääasiallisesti mentiin katsomaan kaloja Sea Lifeen, mutta sitten piti tietenkin alueellakin hieman kierrellä.

  Ilmaislaitteiden sijaan menimme sillä yksiraiteisella junalla, koska lapsi sanoi "ennää unalla!" ja maksoimme siitä pystyryöstön verran. Syömään emme uskaltaneet, sillä puoliso epäili Kattilan toimivuutta, vaikka sitä kaikkialla kehutaan. Pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ajoitte sitten varmaan junalla meidän yli! Ne hinnat on kyllä niin hurjat, että nyt alan ymmärtää miksi lapsena vanhemmat eivät muka halunneet juosta hurjina kaikissa laitteissa. Varmaan halusivat mutta eivät raaskineet. Saattaa olla munkin rannekeajat takana. Tosin ei me laitteet enää niin kiinnostakaan.

   Ja Kattilasta en muuta tiedä kuin että siellä on molemmilla kerroilla kun olen käynyt ollut hyvin tilaa joka ravintolassa, nytkin Sushibar+wine oli lähes tyhjä. Olen käynyt kahdesti Lihapullabaarissa ja se on kyllä ihan jees ja hyvä palvelu. Toki jos oikein hyvää ruokaa haluaa niin ehkä kantsii kävellä Weeruskaan :)

   Poista