keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Salaisuuksia ja paljastuksia

Eipä vähän poltteleva otsikko! Nyt saan varmasti paljon lukijoita, kaikki rakastavat salaisuuksia. Ja Raymondia.

(no niin, tuo oli niin huono vitsi, että kaikki varmastikin lopettivat lukemisen tähän)

Teille kahdelle jäljelle jääneelle kuiskaan, että kirjoittaessani viimeksi pitkän projektin yhden etapin päätöksestä, viittasin juttuun, josta on pitänyt kirjoittaa täällä jo kauan, mutten ole oikein osannut. Minulta ilmestyy syyskuussa esikoisromaani, jota olen työstänyt vuosikausia, mutta nyt toki ilmestymisen lähestyessä yhä tiiviimmin. Se on yhtä aikaa ihaninta, hirmuisinta ja pelottavinta, mitä minulle on koskaan tapahtunut, ellei toki lapsen syntymää lasketa. Ja se on myös suurin unelmani, enkä edelleenkään oikein uskalla uskoa, että kirja todella ilmestyy. Mutta niin ne vain väittävät. Bleue paljastikin jo tuolla kommenttikentässä laskeneensa 1+1, mutta ihmettelen kyllä edelleen miten hän asian selvitti, onhan nimimerkkini kuitenkin aika nerokas.

Ja osittain siihen liittyen, osittain ihan muuten vain, ehkä joku on jo huomannutkin, että blogin osoitteeksi on muuttunut siina.fi. Varasin sen, kun nyt kerran oli vapaana. Ilmeisesti se ei vaikuta mitenkään mihinkään, eli jos olet tilannut blogin blogspot-osoitteesta, se tulee edelleenkin perille, käsittääkseni. Ulkonäkökin vähän muuttuu, kun puoliso on sitä huviksensa vääntänyt tässä pari iltaa. Munsta aika hieno! Sisältö toivottavasti kuitenkin pysyy yhtä laadukkaana, sivistyneenä ja ihastuttavana kuin ennenkin.

Että hei vain sitten, rakas semianonymiteetti, olit kiva kaveri, ehkä nähdään vielä! Sitten kun tulee oikeita salaisuuksia, joita ei kehtaa sanoa omalla nimellä.

34 kommenttia:

 1. Hei, ja onnea kovasti kirjasta. Pitää varmaan lukea kun siinä on kerta asiaa lauantaimakkarasta. Sen jäljille pääsi ainakin uuden verkkotunnuksen perusteella ilman sen kummempia urkkimaohjelmia, ehkä muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Onnea! Kirjalla on ihana nimi ja odotan mielenkiinnolla, että saan lukea sen kätkemän tarinan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän on jännä kyllä, miten pystyy vastaamaan odotuksiin.

   Poista
 3. Voi tää on kyllä niin hienoa. Niisk. Ajattelin aina ennen, että tällaisessa tilanteessa olisin kateudesta vihreä, mutta enpäs ollenkaan ole. Olen vain hurjan iloinen ja järjettömän ylpeä susta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niisk! Itse olin kauhean kateellinen kerran kirjoittajakoulussa, kun eräs oli voittanut runokilpailun. Vaikka en a) osallistunut kilpailuun enkä b) kirjoita runoja. Että silleen ymmärrän hyvin, miten voisi olla kateellinen, mutta onneksi iloitseminen on paljon kivempaa :D

   Poista
 4. Oooh! Mahtavaa, jättionnittelut! Tuli ihan ylpeä olo kun näin läheisesti tuntee tulevan kirjailijattaren!

  Niin ja mihin saa ilmoittautua kustantajan korruptiolistalle, että voi ketään kreditoimatta mainostaa sua? Tsoukki tsoukki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ja halutessaan arvostelukappaleasioissa voi lähestyä kustantamoa. Voit sanoa, että ollaan erittäin läheisiä blogiystäviä ja aiot kirjoittaa hyvin korruptoituneen mainostekstin.

   Poista
  2. Taidan pitää integriteettini ja lähestyä syksyllä kirjakauppaa tai -stoa. Ehkäpä perustan varausjonon tänne maakuntaankin ;)

   Poista
 5. Paljon onnea esikoisesta! :) Syksyä odotellessa.

  VastaaPoista
 6. Lämpimät onnittelut vielä Siina!
  Olen lukenut pitkänmatikan, joten osasin toteuttaa tämän vaativan yhtälön Sinisen linnan kirjaston syksyn kirjaodotuslistan kautta, vilkaisu kustantamojen sivuille räjäytti tajuntani välittömästi, matemaattisesti tietenkin :)!
  Mutta olen kyllä pohtinut kuumeisesti miten luen kirjasi, blogilta salassa vai avoimesti. Tosi vaikea tilanne :)! Mutta luettavahan se on ja toivon sinulle kovasti onnea kirjan menestykseen! Ja kansiteksti kyllä lupasi hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Niin mä vähän päättelinkin, että sieltä sä sen päättelit. En loukkaannu, vaikket pukahtaisikaan koko kirjasta mitään missään formaatissa, enkä myöskään, vaikket lukisi koko kirjaa. Joskus tuttujen kirjoja on vaikea lukea, on liikaa odotuksia ja oletuksia, joten ymmärrän ihan hyvin. Ja sitten jos ei tykkääkään, on vaikea olla, kun ei haluaisi loukata toista. Vaikka en minä loukkaannu sellaisesta, kun kaikkihan eivät kuitenkaan tykkää, se pitää vain hyväksyä.

   Poista
 7. oi vitsi miten hienoa!! onnittelut! odotan innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja hitsi sentään, meidän kirjastossa kirjaasi on jo varausjono!

   Poista
  2. Kiiros! Vau, jono! Hullumaista!

   Poista
 8. Onnea! :)
  (Leikin yllättynyttä niin hyvin, että menin ihan sanattomaksi ;) )

  VastaaPoista
 9. Voii, onnea!:) Tämä on varmasti yksi elämäsi suuria tähtihetkiä! Kuten Maria jo sanoi, kirjalla on todella ihana nimi, ja sisältökin vaikuttaa minusta kutkuttavalta. Toivoisin saavani lukea sen joskus! :)

  VastaaPoista
 10. Mahtavaa Siina! Ihana takakansiteksti, sinä armoitettu tarinankertoja. Jopas alkoi ihan jännittää.

  jossu

  VastaaPoista
 11. Minäkin kryptasin jotain tällaista rivien välistä. Onnea kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännä kun ihmiset osaa yhdistellä. Ite en koskaan tajua mitään.

   Poista
 12. Voihan ihme ja kumma! Koen vastustamatonta halua marssia saman tien kirjakauppaan - vaikka ihan vielä ei vissiin kannatakaan telttaa Akateemisen eteen pystyttää. Mulla meni kylmät väreet, kun luin tota esittelytekstiä, niin jännää, ja niin hyvältä kirja vaikuttaa. Onnea!

  Venni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulenpa, että kirja irtoaa aika lyhyellä telttailulla :)

   Poista
 13. Onnea! Kuopion kirjastossa ollaan näköjään hankintavaiheessa (melkein 10 kpl), varauslistalle minä kliks. :)

  VastaaPoista
 14. Oih, ihanaa! Huippua!!

  Mietinkin, että kerrotkohan täällä kun saat kirjalle kannet. Joskus kerroit kirjoittavasi, ja aattelin että hitsi jos oot niin salainen ettet kerro kun kirja ilmestyy. Hyvä kun kerroit, hauskaa päästä lukemaan sulta ihka oikea kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee :) Kyllä mä mietin aluksi, että pitäisin blogin irrallaan kirjasta, mutta olen ollut niin epäonnistunut anonyymi, että se tavallaan ratkaisi asian puolestani. Ja saanpahan sitten hölöttää asiasta täälläkin huoletta.

   Poista
 15. Varattu on! Kuulemma ei vielä paljoa ollut jonoa. :) Minäkin mietin, miten kirjan lukisin, julkisesti vai salaa. Kirjablogia minulla ei (vielä) ole. Voisin ehkä haluta olla ei-anonyymi kirjabloggaaja. Tai sitten anonyymi. Tai kirjoittaa johonkin vanhaan blogiini kirjoista... Kauhea ongelma kun ei tiedä, minne kirjoittaisi ja miten. Haluaisi tuutata mielipiteitään joka paikkaan ja sitten ei kuitenkaan haluaisi, että tutut tunnistaa kirjoituksista. Ja kuitenkin haluaisi, että anominä saisi olla samaa mieltä kuin minäminä. Eli en pelkää, mitä sinä ajattelet, vaan että tuttuni löytävät blogini, jos tietävät, mitä ajattelen kirjastasi. Kauhea kirjoituslukko tulee, kun tällaisia vainoharhaisia ajattelee! Ja loppuun vielä ihaileva huokaus, että miten joku on voinu saada aikaseks kirjottaa kirjan, ei voi ymmärtää... Ja nyt jään jännäämään, mitä blogillesi tapahtuu julkisuuden myötä. Anonyymiyden menetys on minusta vähän niin kuin kirjasta tehtäis leffa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuon takia alunperin päätin alkaa blogata alusta asti niin, ettei haittaa, vaikka kuka tahansa löytäisi tämän. Ettei sitten tarvitse jännittää, jos joku löytää. Olen ollut koko ajan anonyymi lähinnä vain tuntemattomille ihmisille :) Eikä täällä nytkään ole mun koko nimeä näkyvissä, joten guuglaamalla tämä ei ole suoraan hakutuloksissa, vaikkei se nimi mikään salaisuus olekaan.

   Enkä oikein jaksa uskoa, että minusta kirjan myötä mitään julkkista tulee. Suurimmasta osasta kirjailijoita ei taida tulla. Uskoisin, että suurin osa ihmisistä tietää Tuomas Kyrön, Miika Nousiaisen ja Jari Tervon, kun ne ovat telkkarissa puhumassa hassuja. Joten tuskin kirjan ilmestyminen tulee kovinkaan paljon vaikuttamaan mihinkään, ainakaan toivottavasti.

   Poista