torstai 20. kesäkuuta 2013

Kuudennen kerroksen naiset

Philippe Le Guay, 2010
Les femmes du 6ème étage

Kuudennen kerroksen naiset odottelivat hyllyssä tovin, koska toistuvista aneluistani huolimatta puoliso ei suostunut katsomaan sitä kanssani. Syy penseyteen elokuvaa kohtaan ei selvinnyt koskaan, mutta eilen hän suvaitsi olla iltamenoissa ja päätinkin heti käyttää tilaisuutta hyväkseni tökäten levyn koneeseen. Ja läppärin syliin ja puhelimen käteen. Tästä asetelmasta voimme päätellä, että keskityin elokuvaan noin 33,3 prosenttisesti, joka ei ehkä ole tarpeeksi, että elokuvasta voisi sanoa mitään kovin lopullista.

Noh, mutta koska minä saan sanoa omassa blogissani mitä haluan, sanon tietenkin jotain. Kuudennen kerroksen naiset on hyväntuulinen elokuva 60-luvun Ranskasta. Herra ja rouva Joubert erottavat ranskalaisen piikansa ja palkkaavat tilalle espanjalaisen Marian. Espanjalaiset piiat ovat muodissa, koska he eivät pidä sunnuntaisin vapaata. Maria asuu Joubertien talon yläkerrassa yhdessä muiden espanjalaisnaisten kanssa ja yhtäkkiä varsinkin herra Joubert ajautuu toteamaan, että kuudennessa kerroksessa elämä onkin aika erilaista kuin omassa kodissa.

Tykkäsin kovasti elokuvan väreistä ja espanjalaisten naisten naurusta. He hälisivät, olivat koko ajan sydämellä mukana kaikessa ja nauroivat oikein mahan pohjasta. Minusta kaikkien ihmisten pitäisi nauraa sillä tavalla. En tiedä nauranko itsekään tarpeeksi usein, varmaan ainakin julkisesti hekottelen pinnallisesti ja varon, etten näytä liian hersyvältä, mutta kyllä se vain on parasta maailmassa, kun itse tai joku muu nauraa niin, että pullan murut lentelevät suusta ja pissa lirahtaa.

Ei tämä ehkä mitään klassikkoainesta ollut, mutta ihan hauska välipala. Ansaitsi kaikki 33,3% huomiostani.

IMDB
Rotten Tomatoes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti