sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

I've been shopping!

Tänään on ollut se päivä vuodesta, jolloin mielestäni kannattaa shoppailla. Ja niin minä tein. Ihan oikeasti, koskaan muulloin ei kannata. Aina muulloin se on ihan rektumista, juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina ei ole, vain aika läheltä rektumia, mutta ei ihan sieltä itsestään.

Vihaan shoppailua, ainakin seuraavista syistä:
- olen köyhä
- meillä on pieni asunto ja liikaa tavaraa
- nykyisetkään vaatteeni eivät mahdu kaappiin
- en tarvitse yhtään uutta tavaraa tahi vaatetta
- en osaa luopua vanhoista tavaroistani
- ylenpalttinen tavaran hamstraaminen on väärin, epäeettistä, väärin, kauheaa ja väärin

Joskus kumminkin on niin, että ihminen tarvitsee uusia vaatteita. Ja ne kannattaa hankkia silloin, kun shoppailu on lähes siedettävää. Eli sinä ainoana päivänä vuodesta, kun kaupoissa on ale, mutta kaikki muut asiakkaat lotkottavat mökeillään krapulassa. Paitsi minä. Minä en, minä pyöräilen itikseen shoppaamaan kuin mielipuoli.

Menin ostamaan teepaitoja ja ballerinoja. Ostin seuraavat asiat:
- skandaalit, superhienot, sydänsydän
- aurinkolasit, ihastuttavat, halvat, muodikkaan pyöreähköt ja sydänsydän
- leggingsit, kuulemma näyttävät kalsareilta ja tulen elämään ikuisessa häpeässä, kun muutaman vuoden päästä huomataan kuinka noloa oli, kun kaikki naiset kulkivat kalsareissaan, mutta silti, siihen saakka sydänsydän
- pillifarkut, ehkä vähän tiukat, mutta kuka sitä löysiä farkkuja haluaakaan, joten sydänsydän
- lapselle tuulitakki, oranssi, upea, sydänsydän

Joudun ehkä tekemään uuden reissun löytääkseni teepaitoja ja baltsut. Vaatteita on nykyään vähän vaikea ostaa, koska olen niin tottunut ostamaan halpoja rytkyjä, etten oikein tiedä mistä laadukkaita vaatteita ostetaan. Stockalla ja muissa aikuisten ihmisten kaupoissa kaikki vaatteet näyttävät jotenkin liian aikuisilta ja liian hienostuneilta minulle, jolla on aina jossain vaattessa reikä ja vähintään kaksi tahraa. Pelkään, että ostan laadukkaan vaatteen, mutta se karkaa luotani, koska olen niin holtiton pukeutuja. Täytyy vielä hioa laadukkaitten vaatteitten hankkimisen tekniikkaa, miten vangitsen ne luokseni ja olen heidän arvoisensa. Siihen saakka kuljen reikäisissä teeppareissa, skandaaleissa ja kalsareissa.

Niin, ja tiedättekö mistä tuo otsikko on? No se on täältä!

11 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Paitsi, että meillä ollaan juhannuksena mökillä tai tulee maailmansota. Mutta periaatteessa komppaan.

  Nauroin sun saaliille, etenkin leggings-osiolle, koska se kuulosti stereoääneltä kun sen yhdisti kotoani kuuluvaan jupinaan :D Aion myös tulla tarkastamaan ostokset.

  PS. Minäkään en tiedä, miten Stockan vaatetankoja tulisi lähestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet ja leggingsit. Ei tule ymmärrystä.

   Itse en lähesty Stockan tankoja, katselen niitä kunnioittaen kauempaa. Parempi etten koske, kaatuvat vielä ja joudun maksamaan kaikki tärveltyneet koltut.

   Poista
 2. Mulla on täsmälleen samat shoppailuongelmat. Paitsi etten pidä siitä, en myöskään tiedä mistä saa laadukkaista melkkisvaatteita...!

  Mutta nyt kun Leopardikuningattaren blogista (ja heti perään täältä) havahduin ilmiöön nimeltä kesäalennusmyynnit, niin alkoi tuntua ihan kansalaisvelvollisuudelta, että ostoksille olisi mentävä! On tää niin vaikeaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiiii! Ei!! Ostoksille ei ole mentävä! En halua missään nimessä kannustaa ketään, varsinkaan suuren ostoshaasteen perustajaa, ostamaan yhtään mitään. Sitä paitsi missasit juuri ainoan päivän jolloin aleihin on järkevää mennä, joten parasta on odottaa ensi vuoteen ja iskeä silloin, jos vielä huvittaa.

   Poista
  2. Ah, kiitos järjen äänestä. Tosiaan, ensi juhannus kolkuttelee jo nurkan takana, hyvin ehtii silloinkin. (Lapset tarvitsee kyllä kurahousuja, mutta saahan niitä ostaa sitten syksylläkin kun housut ovat jo kastuneet.)

   Poista
 3. Minäkin kävin sunnuntaishoppailemassa. Olin katsellut erään liikkeen erään törkeän kalliin suosikkimerkkini vaatteita sillä silmällä. Kyttäily kannatti: ostin kauniin mekon 70% alennuksella. Lisäksi jätin ostamatta kasan kauniita, mutta outoja trikooasioita, sekin kannatti.

  Valkea teepaita pitäisi mulle vielä löytyä, mutta en tiedä milloin uskaltautuisin kaupoille seuraavan kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin tehdä juuri noin, että menee ostamaan jotain tiettyä tarpeeseen. Siitä tulee hyvä mieli. Kuten nuo sandaalini, niitä oikeasti tarvitsin. Mutta esim. farkut olisin kyllä ihan hyvin voinut jättää ostamattakin. Tulin jokseenkin hulluksi kaikista mahdollisuuksista, sanoisin.

   Poista
 4. Ainiin minähän missaan kaikki alet täällä landella! Paitsi ehkä ne jakaa kotiin palatessani jo kaiken lähes ilmaiseksi...hekoheko. Ja ehkä kaupatkin ovat vähemmän ruuhkaisia ja tavarat niin ankeita ettei huomaa tarvitsevansakaan mitään...?
  Tosin sain kaapin kätköistä eilen itselleni aika hienon mustavalkearaitaisen kesämekon ja hameen, nolla euroa. Joskus näinkin päin :). Eikä niissä ollut edes reikiä!
  Olipas turha kommentti tämäkin. No näin käy joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä parasta shoppailua, kun omasta kaapistaan löytää ilmaiseksi! Oikein hyvä kommentti oli! Tässä blogissa ei olla niin kovin logiikan perään.

   Poista
 5. Ha haa, minä tiesin heti, mistä otsikko on!

  Opetan työkseni suomea aikuisille maahanmuuttajille. Joskus opiskelijat kysyvät, miksi en korjaa kaikkia virheitä heidän puheestaan. Tarjoan yleensä selitykseksi tämän: http://www.youtube.com/watch?v=9FvIpErzQY4. Ponille kyytiä on siis myös oiva pedagoginen väline!

  Venni

  VastaaPoista
 6. "We're MASSIVE in Finland!" http://www.youtube.com/watch?v=YYMr9rXWSI0

  Venni

  VastaaPoista