perjantai 28. kesäkuuta 2013

10 hyvää ja 10 vähemmän hyvää


Sain Jennijeeltä kesähaasteen, kiitos kovasti, se ilahdutti, ja haasteen ohjeistus oli seuraava: "Haastetun tulee listata kesän 10 plussaa ja 10 miinusta. Avaa vastauksia myös omin ajatuksin ja kuvin. Jaa haaste eteenpäin kolmelle blogille ja ilmoita haastamisesta ko. bloggaajalle."


+ Yleinen rentous kaikessa, ihmiset hymyilevät, ei ole kiire, voi olla vähän spontaanimpi kuin talvella, kun pieni sekoilu ei aiheuta välitöntä hypotermiaa koko seurueelle.
+ Kulkureittien monipuolistuminen, voi vähän oikaista nurtsin poikki, eikä haittaa vaikka eksyy, edelleenkään kukaan ei kuole hypotermiaan.
+ Jätski
+ Loma, ihanaa, varsinkin vielä tässä vaiheessa kun se on edessä.
+ Pyöräily, olin pari kesää pyöräilemättä ja nyt olen ihan hulluna syrkkelöintiin, viiletän lapsi tarakalla kuin tuulispää tuolla, no nyt vähän liioittelin, mutta etenen kumminkin vääjäämättömästi, melko varovasti urpossa kypärässäni, mutta silti.
+ Eväsretket, missä vain, milloin vain, eväät ovat parasta.
+ Uudet perunat + feta + voi, pääasiallinen ravintoni kesäisin, puoliso lisää silliä, itse en, katso miinuslista.
+ Kotiinpaluu lämpimänä kesäyönä, ihanaa, tosin en tiedä toteutuuko tämä tänä kesänä, mutta enivei.
+ Syöminen ulkona, ihan konkreettisesti pihalla, kaikki maistuu paremmalta.
+ Mansikat, nektariinit, muut kesäherkut, oijoijoi.

- Kesäaikataulut, mikään ei kulje, kaikki on hidasta.
- Palaminen, sattuu, tällä viikolla niska, ikinä en opi, onneksi sentään lapsen älyän suojata paremmin.
- Punkit, joskaan en ole koskaan nähnyt yhtään, mutta sitä suuremmalla syyllä, enitenhän sitä pelkää näkymättömiä. Pelkään hirveästi punkkeja ja hirvikärpäsiä, joista kumpaakaan en ole tietääkseni koskaan vielä tavannut. Mutta kovasti ovat yleistyneet kuulemma, varokaa varokaa!
- Kuumuus, hikisyys, nihkeys, aina, yötä päivää.
- Se kun kaikki muut on mökillä.
- Pukeutumisen hankaluus, aina on liikaa tai liian vähän, hiki tai palelee.
- En halua arvostella muiden pukeutumista, kukin on kaunis kuten on, mutta joskus mietin, että eikö olisi mukavampi itsellekin, jos käyttäisi sopivan kokoisia vaatteita? Kun näyttää epämukavalta, jos tursuaa joka puolelta. Tulee sellainen tunnelma, ettei ole mukava olla toisella siinä.
- Silli, jota maistan joka kesä, mutta edelleenkin se on ällöttävää.
- Grillaus, koska kasvissyöjille pallogrilli ei anna kovin suurta repertuaaria ja en oikein tykkää grillatuista kasviksista.
- Tofumakkara, edelliseen viitaten, what's up with that? En ole koskaan kuullut kenestäkään, joka pitäisi tofumakkarasta. Miksi se on sillä tavalla itämaisesti maustettu? Voisiko ainoa markettikasvismakkara olla ihan vaan makkaran makuinen? Onneksi on soijanakit, ne sentään maistuvat ihan vain nakilta.

Monille muille haastetuille kuulosti olevan vaikeaa keksiä kymmenen miinusta, mutta ei minulle, minä kun olen tunnettu kesämököttäjä. Tämä kesä kuitenkin tuntuu poikkeuksellisen kivalta, varsinkin kun tänään alkaa loma. Lomalomaloma! Ja huomenna reissuun. Tämä tarkoittaa, että saatan blogata kolme kertaa päivässä tai sitten kahden viikon kuluttua jotain pientä ja nihkeää. Ei voi yhtään tietää! Koska olen lomalla! Lomalomaloma!

Ai niin, se haastaminen. Haastan toki Liinan, koska Liina on mun homegirl, ja sitten haastan Ehtoisan emännän ja vielä Saaran, koska Saara vaikuttaa lyhyen blogituttavuuden perusteella ihanalta. Nih.

6 kommenttia:

 1. Ihana lista ja ihana haaste! Kiitos :)

  VastaaPoista
 2. SUN HOMEGIRL! Kauneinta, mitä mulle on ikinä sanottu :') Kiitos.

  Huippulista. Minäkin osaan kesämöksöttää, mutta jostain syystä nyt ei ole ollut tarvetta. Äsken katselin kalastavia tiiroja. Talvella sitäkään ei näe. Silloin järvi on jäässä, ankea mieli ja tiirat elävät pyhällä hengellä. Vaikka kalastusonnesta päätellen saattavat elää pyhällä hengellä kesälläkin, mene tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä millainen on tiira. Olen joskus miettinyt, olisiko ulkona erilaista, jos tietäisi, että tuolla laulavat kotka, kolibri ja pöllö, vai mitä niitä lintuja nyt oli, sen sijaan, että ajattelee vain, että linnut huutaa.

   Poista
 3. Hyvät listat! Uudet perunat ja feta on jäänyt kokeilematta, täytyy ottaa ruokalistalle. Mites muuten aurajuustolla täytetyt herkkusienet? Ahmin niitä tänään kohtuuttoman monta.

  Mä olen tainnut lähteä mukaan sellaiseen "kun on kesä, ei saa valittaa" -meininkiin. Täytyy kyllä sanoa, että kuuma+hiki+nihkeys on pidemmän päälle todella raivostuttavaa, erityisesti sisätiloissa. Meidän lapset nukkuu muutenkin huonosti, +29 makuuhuoneessa all night long ei varsinaisesti auta asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin yleisesti arvostan valittamattomuusmeininkiä todella korkealle. Pyrin itsekin siihen taukoamatta epäonnistuen surkeasti.

   Ja pidän kyllä auraherkkiksistä, hyvä kun muistutit, niitä en olekaan tänä kesänä saanut!

   Poista