maanantai 27. toukokuuta 2013

The Amazing Spider-Man

Marc Webb, 2012

Hihi, Webb, hihi, Webb ohjasi Spidermanin, hihi. No niin, vakavoidutaanpa. Hirveän vaikeahan tähän elokuvaan oli lähtökohtaisesti suhtautua. Miksi pitää tehdä uusintaversio Spider-Manin alusta, kun se vasta kymmenen vuotta sitten tehtiin jo oikein hyvin? Miksei voi tehdä jotain ihan uutta elokuvaa, jos on kerran ylimääräistä fyffeliä? No tietenkin siksi, että tietää voivansa tehdä homman paremmin. Aika härskiä, mutta totta. Tai siksi, että nimi on Webb. Se olisi kyllä vähän lapsellinen syy.

Nyt saan ehkä kimppuuni jotkut Spider-Man-puristit, en tiedä, mutta minusta tämä oli paras Spider-Man-elokuva, jonka minä olen nähnyt. Andrew Garfield oli ihan älyttömän hyvä Hämis. Garfieldin Hämis oli rajumpi, traumatisoidumpi, katu-uskottavampi kuin Tobey Maguiren söpönaama. Hän skeittaa, pelaa kännykällä odotellessaan verkossaan. Ja lisäksi Garfieldkin on tosi söpö. Ei edes haitannut, että hän kolmikymppisenä näytteli teiniä, koska hän näyttää tosi nuorelta. En oikein tiedä miksi edes epäilin Garfieldiä, hän on ollut loistava kaikissa rooleissa joissa olen hänet nähnyt. Tai ehkä juuri siksi epäilin, että olin kategorisoinut hänet vakavaksi draamanäyttelijäksi, ja sitten hän teki yhtäkkiä tämmöisen uudelleenlämmittelyn. Mutta hyvä että teki, rohkea teko.

Emma Stone on aina hyvä kaikessa, paitsi tässä hänen hahmollaan oli vähän ruma tukka ja vaatteet, ja roolikin oli vähän litteä, ja Rhys Ifans on lähes ihanin näyttelijä jonka tiedän, vaikka hänestä tuleekin aina mieleen rooli Notting Hillissä, joka lienee jonkun mielestä huono juttu, mutta minusta ei ole.

Parannus oli myös Hämiksen syntytarina. Se radioaktiivisen hämpyn purema on nykypäivänä vähän epäuskottava, tämän leffan geenimuunnellut hämähäkit olivat paljon parempia. Hieno supersankarielokuva kaikenkaikkiaan, en jää ikävöimään Tobeyta ja Kirsteniä, jatkakaa vain tällä porukalla, kiitos.

IMDB
Rotten Tomatoes

1 kommentti:

  1. Mä oon suhtautunut tähän tosi nihkeästi, mutta ehkä annamme tälle sittenkin mahdollisuuden.

    VastaaPoista