keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Synkkää tilitystä

Olen ajatellut, että tämä olisi sellainen iloinen blogi, mutta koska nyt on niin hektistä ja uuvuttavaa ja kaikin puolin raskasta, niin ei minulla ole tänne mitään sanottavaa, jos en saa vähän ruikuttaa. Listaan siis kahden viimeisen päivän suurimmat vastoinkäymiset.

1. Unohdin eilen avaimet sisään kun lähdin lapsen kanssa hiekkikselle (aka hiekkalaatikolle, tiedoksi niille, jotka eivät hengaa hiekkisskenessä). Hetken jo kuvittelin unohtaneeni puhelimenkin, mutta onneksi se löytyi vällykerrosteni uumenista. Eikä sitä edes tarvittu, kun siinä kaapujani kaivellessani käveli talkkarimme ohi.

2. Unohdin tänään uudestaan avaimet sisään. Joillekin tämä voi olla arkipäivää, mutta minulle ei. Tai siis nyt tuntuu olevan, mutta ennen ei ole ollut. Olen onnistunut elämään eiliseen asti unohtamatta koskaan avaimia. Älytöntä. Tällä kertaa talkkari pyyhälsi paikalle suurella kauhakuormaajalla alle viidessä minuutissa, mikä herätti lapsessani suurta riemua. Ei lyhyt odotusaika vaan kauhakuormaaja. Se olikin kyllä hieno. Talkkari mutisi rapuissa jotain muistisairauksista.

3. Teen huomenna banoffeeta, jota varten pitää keittää tölkillistä kondensoitua maitoa kolme tuntia, jotta se muuttuu toffeeksi. Se on ihan pöljän hyvää, mutta hankalaa, koska tölkin etiketin liima jankkiutuu kiehuessaan kattilaan. Yritin pestä liimaa ja poistaa sitä kynsilakanpoistoaineella, mutta ei onnistunut. Sitten otin läheisen ystäväni herra Guuglen avuksi. Hän neuvoi keittämään purkin minigrip-pussin sisällä. "Onpa fiksua!" ajattelin, työnsin purkin minigrip-pussiin ja koko höskän kattilaan. Hetken mietin, että eikö tosiaan muovi sula kattilassa. Vähän samanlainen ajatus kävi mielessäni silloin, kun laitoin uuden Sarpanevan uunipadan uuniin puisine kahvoineen, että eikö tosiaan puu pala uunissa. Muistisäännöksi itselleni: Seuraavan kerran kun epäilet, että palaako tai sulaako joku, niin perkele kyllä sulaa ja palaa, lopeta välittömästi! Että nyt on kattilassa paitsi reunoilla liimamänkki niin myös pohjassa palanut muovipussi. Ammun kaikki. Toffeen on parempi olla enemmän kuin parasta.

(Tästä tuli mieleen se kerta, kun ajelimme autolla nuoruuden poikaystävän kanssa ja ehdotin, että pitäiskö mennä ostamaan Essolta hodarit. Silloin 90-luvulla tuo oli ihan normaalia, sekä ajella päättömästi autolla, että ostaa Essolta hodareita. Poikaystävä totesi, että olis tosi kiva, mutta eihän ne myy enää kahdeksan jälkeen hodareita. Mietin varmaan tunnin ääneen, että kyllä minä vielä sen ymmärrän, ettei alkoholia myydä yhdeksän jälkeen, mutta että hodareita! Lopulta poikaystävä tyrskähti, että niin, ja puoli yhdeksältä ei saa enää ketsuppiakaan. Hän oli kyllä aika tyhmä ja ilkeä poikaystävä. Minun mielestäni oli.)

Tässä oikein suuri kuva kattilasta, jossa keittyy säilykepurkki ja jäämiä minigrip-pussista. Ei kannata laittaa muovipussia kattilaan, lapset, se sulaa, kuten varmaan tiedättekin, te ja kaikki muut ihmiset, joilla on edes aavistus aivotoiminnasta.
4. Juuri äsken huomasin puhelimeni näytön haljenneen. Alan hieman kyseenalaistaa periaatettani, että teknologia ei ole pyhää ja kyllä pitää saada lapsenkin leikkiä puhelimella. Tosin epäilen, että näytön kohtaloksi koitui joko se, kun se eilen putosi taskustani asvaltille tai se, kun tänään pudotin sen kaksi kertaa lattialle. Että ehkä voisin tarkistaa periaatteeni niin, että lapsi saa leikkiä puhelimella, mutta vähän voisi harkita kannattaako minun antaa koskea siihen.

Että semmoista tänne. En voi edes katsoa telkkaria enää, erehdyin äsken istahtamaan sohvalle ja näin Juhani Tammisen. Tuo vaatejuttu on melkein yhtä hauska kuin huumoriteepaita, jossa lukee "pieru on perseestä", mutta vain melkein, koska huumoriteepaidan väite on sentään edes totta.

9 kommenttia:

 1. Voi ei :D kondensoitu toffee on meillä myös suursuorikki. Mä uhrasin yhden kattilan sitä varten koska en myöskään keksiny miten sen liimanrohjon saisi sieltä reunoilta veke. Ruokasooda on vielä kokeilematta. Sillä voisi ehkä irrota se minigripkin. Jätän kokeilemisen sulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos soodavinkistä. Jos ei liima ja muovi irtoa niin onpahan sitten virallinen toffeekattila, jonka myötä banoffeen kulutus perheessämme tulee räjähtämään käsiin. Tähän saakka tuo liimamänkki on ollut ainoa syy ettemme syö sitä pääasialliseksi ravinnoksemme. Sehän on aika terveellistäkin, digestivet ovat täysjyvää, on terveellistä banskua ja maitotuotteita. Täysipainoinen ateria, sanoisin.

   Poista
 2. Anteeksi, ei pitäisi nauraa toisten vastoinkäymisille, mutta sä onnistut jotenkin esittämään ne niin hyvin! Tai siis ... ai että mä oon vaan ilkeä ihminen? Enkä, halaisin sua nyt ja tarjoaisin simaa, jos olisit täällä.

  <3 parempaa huomista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja saa nauraa vastoinkäymisille, eihän niistä muuten mitään hyötyä ole. Ainakin minun vastoinkäymisilleni siis. Eikä sinua kyllä missään tapauksessa voi kutsua ilkeäksi ihmiseksi!

   Poista
 3. Se liima lähtee tosi helposti Patapatalla. Niin kuin moni muukin jankki.

  Leivoin tänään muffinsseja isomman kanssa. Pienempi auttoi rikkomalla toisen kananmunista parketille (samalla isomman itku, "kun minä en saanut rikkoa toista!"). Kun kananmunassa oli ensin dipattu sukkia ja kun kurakinttaat ym. tiellä olleet esineet oli saatu raivattua, jatkoin taikinantekoa...hellalla, joka oli vielä kuuma.

  Seuraavaksi sitten sulanutta muovia hellalta jynssäämään...

  En tykkää avoimesti viisastella, mutta heitän silti kainon veikkauksen, ettei hajamielisyys mihinkään häviä, pahenee vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vissiin totutella tähän elämään reikäpäisenä ihmisenä. Tavallaan lohduttavaa kuulla, että muidenkin perhekokkauselämä on arvaamatonta, mutta toki mieluummin soisin meille molemmille jatkossa vähemmän sulanutta muovia.

   Ja pitää muistaa myös ostaa Patapataa. Tosin en tiedä miten se tapahtuu kun en edes muista niitä avaimia.

   Poista
 4. mie sain sen liiman pois saippuavillalla, mut olihan siinä hirvee jynssääminen. nyt otinki sille kondensoidulle maidolle oman kattilan, ettei tarvi aina hinkata. on nimittäin hyvää se toffee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan saippuavilla sama kuin Patapata? Mulla on tähän saakka ollut vain tiskiharja. Pitää paneutua asiaan. Tosin ei se nyt niin haittais, vaikka tuo kattila menis kondensoidulle maidolle, olispahan hyvä syy ostaa uusi nätimpi kattila.

   Poista
 5. (Hihi) Voi reppanaa!

  VastaaPoista