perjantai 3. toukokuuta 2013

Bernie

Richard Linklater, 2011.

En pysty palauttamaan mieleen, miksi halusin oikein varata tämän elokuvan kirjastosta. Siis nähdä niin paljon vaivaa. Ei tämä niin huono ollut, olen nähnyt paljon paljon huonompiakin elokuvia, mutta nyt kun katson tuota kantta, niin en kyllä tiedä mikä minuun meni. Ehkä tämä sitten edustaa sitä tämän perheen stereotyyppistä elokuvaa niin mainiosti: lyhyt ja komedia. Ja onhan siinä Jack Black, joka on nähdäkseni yleensä hyvin hauska mies. Suorastaan pidän hänestä kovasti. Ja lisäksi siinä on Matthew McConaughey, jonka jotkut ehkä muistavat siitä, ettei hän onnistu koskaan pitämään ruskettunutta vatsanseutuaan verhottuna, mutta itse muistan hänet toki aivan muista seikoista. Ja sitä paitsi, tässä hän näytteli tiukkapipoista lakimiestä, ja oli oikein hyväkin siinä, ja koko ajan varsin puettu.

Bernie kertoo Berniestä (what! no!), joka on pienen teksasilaiskaupungin pidetyin mies. Kaikki rakastavat Bernietä ihan mahdottomasti. Bernie työskentelee hautaustoimistossa ja huolehtii varsinkin leskirouvista oikein sydämellä. Sitten hän ystävystyy kaupungin ilkeimmän rouvan kanssa, joka sattuu olemaan myös törkyisen rikas. Ja lopulta Bernienkin pinna katkeaa.

Hauskinta Berniessä oli Jack Blackin ohella se, että se perustuu tositapahtumiin. Aluksi ärsytti, kun puoli leffaa oli Bernien tunteneiden ihmisten haastatteluja, mutta lopuksi, kun tajusi, että ne olivat ihan oikeita ihmisiä jotka rakastivat ihan oikeaa Bernietä, niin sehän olikin oikeastaan oikein kiva juttu.

Suosittelisinko tätä? No jos Bernie tulee telkkarista eikä ole muutakaan tekemistä niin miksipä ei. On sitä huonompiakin leffoja katsottu. Moneenkin kertaan. Ette voi uskoa kuinka monta kertaa olen katsonut esimerkiksi Tappajahai kolmosen, ensimmäisen Poliisiopiston ja Katupeilin takana. Niin monta kertaa, etten osaa sanoa niiden hyvyydestä mitään. Bernietä en ehkä halua nähdä toista kertaa kumminkaan. Ja jos haluatte nähdä hyvän Jack Black -elokuvan, katsokaa Be Kind Rewind.

IMDB
Rotten Tomatoes

4 kommenttia:

 1. Ai hyvänen :DD! Kylläpä taas nauroin jutullesi, kansi on vallan mainio. Katsoimme vasta Hei me lennetään noin tuhannetta kertaa, ja taas löytyi uusia kikatuksenaiheita. Mm. kysymys oletteko lääkäri Nielseniltä, joka istuu stetoskooppi korvilla...
  Nykyajan komediat eivät yllä samaan!

  VastaaPoista
 2. Jack Black on (yleensä) hulvaton :) Be Kind Rewind:issa parasta oli minusta leffan nimi, mutta kyllä senkin mieluummin katsoi kuin ne Poliisiopistot jälleen kerran. Mutta pistetäänpä Bernie korvan taakse, jos joskus kaipaan Hei, me lennetään!:eille vaihtoehtoa. (Leffojen nimien taivuttaminen=<3)

  VastaaPoista
 3. Minä ole muistaakseni katsonut Hei me lennetäänin viimeksi lapsena, enkä oikeastaan muista siitä muuta kuin puhallettavan lentokapteenin, sen, että jonkun suusta tuli kananmunia ja että ihmiset menivät hassuihin turva-asentoihin. Että ehkä siitä voisi saada erilaisia nauruja näin aikuisena.

  VastaaPoista
 4. Voidaanko joskus katsoa yhdessä Deep Blue Sea? Tai ei oo pakko, jos olen ainoa, jonka mielestä se on mahtava. (Haita!)

  Matthew McM. on mun mielestä mahtava myös. Muistan hänet hymyilemästä Jodie Fosterille Contact-leffassa. En muista mitään hänen näyttelijänkyvyistään, mutta hymy toimi.

  VastaaPoista