sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kulman pojat

Teppo Airaksinen, 2011.

Tässä taas elokuva pienten lasten vanhemmille: tunti kaksikymmentäyksi minuuttia. Kyllä. Juuri oikea kesto elokuvalle, ei sekuntiakaan liikaa. On ahnehdintaa tehdä yli puolitoista tuntisia elokuvia, ei tässä ole aikaa tuntikausia katsella jonkun toisen näkemystä mistään asiasta.

Kulman pojat on ihan hauska pieni elokuva. Petri (Eero Ritala) kavereineen fanittaa pikkukaupungin jalkapalloseuraa Kulman palloa. Kaupungin toisen joukkueen, AC Unitedin, fanit ovat tietenkin vihollisia ja kaikkein suurin vihollinen on Unitedin tähti Tuukka Tiensuu (Jussi Vatanen). No sitten tulee tyttö, johon Petri rakastuu, ja jonka entinen poikkis on Tiensuu. Sitten on kaikkea sekaannusta ja hassuttelua siinä ja koko ajan hiki kaikilla.

Kulman pojissa oli tosi hyvät näyttelijät, erityisesti pidän Joonas Saartamosta, joka oli tässäkin mainio. Eikä tässä muitakaan huonoja ollut. Oli myös kiva katsoa kotimainen elokuva, jossa oli vähän muitakin näyttelijöitä kuin aina ne samat. Elokuvassa oli myös kiva lavastus. Jostain syystä usein kotimaisissa elokuvissa ihmisten kodit ovat ihan epäuskottavia, mutta tässä uskoin kaikki paikat mukisematta.

Parasta elokuvassa oli Kulman poikien laulu Jari Litmaselle. "Minä ja Jari, mikä pari, valon lapset käsikkäin". Kato ite. Videolla näyttää olevan myös Tommi Läntinen, joka ei ole elokuvassa, ettei joku nyt sen takia jätä katsomatta, joskin itselläni ei ole mitään Tommi Läntistä vastaan, hän on aivan herttainen ja näyttää videollakin niin iloiselta.

Henkilökohtainen ongelma elokuvan suhteen:

En ymmärrä jalkapalloa. Seurustelin pitkään jalkapalloilijan kanssa, josta seurasi se, etten voi käsittää jalkapalloa lajina, en voi käsittää siihen liittyvää male bondingia, en voi käsittää siihen liittyvää fanikulttuuria, enkä voi sietää palloja. Voin elää tämän asian kanssa, mutta tulee olemaan raskasta jos lapseni haluaa ryhtyä jalkapalloilemaan. Mutta se on sen ajan murhe. Joka tapauksessa, minun ja Kulman poikien välissä oli eriävä jalkapallokäsityksemme.

IMDB

2 kommenttia:

  1. Lapsesta voi tulla myös jääkiekkoilija. Sitten on kaikki menetetty.

    VastaaPoista
  2. Näin on.

    Jääkiekossa on kuitenkin se hyvä puoli, että vanhemmat voivat helposti estää lastaan harrastamasta sitä. Jalkapallon kanssa se ei oikein onnistu kun niitä hiton palloja on joka puolella.

    Ihan vakavissaan jos ollaan, ja ollaanhan me, niin pidän kyllä jalkapalloa ihan ok harrastuksena lapselle. Jääkiekkoa sen sijaan en pidä.

    VastaaPoista