torstai 21. maaliskuuta 2013

Chronicle

Josh Trank, 2012.

Olenhan jo tehnyt selväksi, että minä rakastan supersankarielokuvia! Toki on huonoja supersankarielokuvia, tosin ei tule äkkiä yhtään mieleen, mutta varmaan on, ja sitten on älyttömän hyviä supersankarielokuvia, joita tulee heti mieleen tosi monta. En tosiaan osaa perustella, miksi elokuva kuin elokuva muuttuu hyväksi jos päähenkilö osaa lentää tai muuttua näkymättömäksi, mutta niin se vain on, ei se minun vikani ole.

Chronicle on vähän erilainen supersankarielokuva. En tiedä, voiko termiä käyttää näin, mutta realistisempi. Kolme nuorta sälliä saa supervoimat möngittyään kuoppaan maan alle. He ovat telekineettisiä, osaavat lentää, heillä on ihmeelliset voimat. Mutta kuten eräässä toisessa supersankarielokuvassa todettiin, "with great power comes great responsibility" (muut saavat siteerata filosofeja, minä siteeraan Spiidermania). Pojat käsittelevät voimiaan eri tavoin ja hurjia tapahtuu.

Vaikka leffassa oli paljon epäuskottavuuksia, oli se silti aivan mainio. En oikein usko kenenkään oikeasti tunkevan yöllä maakuoppaan, joka jo lähtökohtaisesti vaikuttaa epäilyttävältä. Tähän voisi toki huomauttaa virgin suicidemaisesti, että mitä ilmeisimmin en ole koskaan ollut nuori poika. Mutta silti en usko. Lisäksi ärsyttää aina, että varhaiskeski-ikäiset näyttelevät teinejä. Olisi varmaan nuoriakin näyttelijöitä käytettävissä. Mattia näyttelevä Alex Russell on näemmä nyt 25 ja näyttää kyllä vähintään sen ikäiseltä, mutta saa anteeksi, koska oli muuten ihan hyvä. Myös Andrew'ta näyttelevä Dane DeHaan on 25, mutta näyttää nuoremmalta. Dane DeHaan oli muuten Terapiassa toisella kaudella se ihastuttava homopoika. Hieno näyttelijä.

Pidin leffan kuvaustavasta. Koko elokuvan kuvasivat muka pojat itse. Välillä he kaikki olivat kuvassa, koska oppivat leijuttamaan kameraa ilmassa. Muutama vuosi sitten tämä olisi ollut ihan typerä idea, mutta nykyään ilmeisesti teinit kuvaavat koko ajan kaikki puuhansa, eikä moinen kaiken tallentaminen enää tuntunut mitenkään teennäiseltä. Mukana oli myös videoblogia pitävä tyttö, jolloin saatiin kuvaa kahdella kameralla samasta tilanteesta. Silloin kun pojat eivät olleet itse kuvaamassa näytettiin valvontakamerakuvaa. Joku voisi pitää moista kikkailua vähän turhanpäiväisenä, mutta minusta se toimi.

Parasta leffassa kuitenkin olivat kolme poikaa, jotka suhtautuivat uusiin supervoimiinsa kuin kolme poikaa. He hihkuvat, hirnuvat, ovat ihan pölöjä ja vastuuttomia ja rellestävät juurikaan ajattelematta seurauksia. Jos supervoimat olisi saanut vanhempi herra, hän olisi varmasti käyttänyt voimiaan vähän harkitummin ja piilossa, eikä syöksynyt keskellä päivää taivaalle heittelemään jalkapalloa ja vielä kuvannut kaiken talteen. Ja olisiko se ollut hauska leffa. No ei olisi.

Olipas paljon juttua yhdestä pienestä leffasta. Joku voisi luulla, että yritän vältellä jotain velvollisuuksia, ja tottahan se on. Nyt internetti kiinni ja hommiin.

IMDB
Rotten Tomatoes

PS: Keksin yhden huonon supersankarielokuvan: The Avengers. Pidin Thorista, Captain Americasta, Iron Maneista ja Hulkeista, mutta The Avengers oli ihan antikliimaksi.

6 kommenttia:

 1. Dane DeHaan on ihaninta. Oi.

  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten tässä on supersankarielokuva sinunkin makuusi! Hän onkin ihana. Ja tässä tosi erilainen kuin Terapiassa. Luulen, että se johtuu siitä, että hän on näyttelijä.

   Poista
 2. Puolivälissä tekstiä tajusin, että minäkin olen nähnyt tämän! Ehkä siinä kohdassa, ettei kukaan sellaiseen epäilyttävään maakuoppaan menisi - muistan ajatelleeni samaa.

  Mutta vähänkö oli tosiaan siistiä katsoa, miten kundit juhlivat uusien voimiensa kanssa. Mahtavaa!

  Kyllä supersankarileffat vaan ovat hienoja. Etenkin ne, joissa on Wolverine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ne leffat joissa on Wolverine ovat hyviä, mutta useinmiten eivät siksi, että niissä on Wolverine, mutta ei hän erityisemmin niissä haittaakaan. Mutta ahmat ovat noin muuten hienoja eläimiä. Jostain syystä mulla tulee niistä mieleen peikot. Hugh Jackmanista en oikein pidä, varmaan siksi en rakasta varauksetta Wolverineakaan.

   Poista
  2. ^ Aika vähän päätä saati häntää tuossa kommentissa.

   Poista
  3. Suhtaudun aikuisesti siihen, ettet pidä Hughista: hyvä, voin pitää hänet kokonaan itselläni :D

   Poista