torstai 14. helmikuuta 2013

Palikkatorneja kaikella ystävyydellä

Tänään on ystävänpäivä.

Olen toki sitä mieltä, että koko Valentine's Day on amerikkalaista hapatusta ja jokainen päivä on ystävänpäivä ja kaikkea muuta, mutta silti jotenkin harhaannun joka vuosi asiaa pohtimaan ja jollain tasolla viettämäänkin.

Tänään yritin esimerkiksi ottaa lapsesta ystävänpäivävalokuvaa facebookiin. Ajattelin ensin sellaista tosi söpöä, jossa lapsi virnistäen ojentaisi kameraa kohti virkattua sydäntä, jonka saimme postitse lapsen kummitädiltä näin ystävänpäivän kunniaksi. Lapsen kummitäti on erittäin ansioitunut kaikkien juhlapäivien muistamisessa, toisin kuin eräät. No, siitä kuvastahan ei tietenkään tullut mitään. Lapsi halusi leikkiä palikoilla ja niillä leikimme. Ja sitten hän halusi tulla kameran toiselle puolelle, joten istuimme sylikkäin ja katsoimme puhelimestani hänen kuviaan. Joten tässä kuva tilanteesta, jossa tuossa tyhjässä tilassa kuuluisi sijaita ihastuttava lapsi kädessään tuo ihastuttava maassa makaava sydän. Olen ihan itse rakentanut tuon tornin. Minusta siitä tuli aika hieno. Sitten se romahti, kuten asiaan kuuluu.

Sitten yritin saada lapseni pussaamaan leikkiapinaansa valokuvassa. No, eihän siitäkään mitään tullut. Lapsi ei halunnut pussailla ketään vaan lukea kirjoja ja niitä luimme. Eli ei söpöä ystävänpäivävalokuvaa lapsesta facebookiin tältä perheeltä. Sen sijaan tässä vielä toinen tänään rakentamani palikkatorni. Nykyisin pyrin lähinnä heikkoihin perustuksiin ja heiluvaan korkeuteen, jolloin lapsen kanssa yhdessä voimme haukkoa henkeä, että vieläkö pysyy pystyssä yhden palikan. Se on jännää ja olen siinä aika taitava. Joskus rakentaessani mietin, millaisen arkkitehdin maailma minussa menettikään ja ihan vain koska olin lukiossa niin laiska etten jaksanut ottaa pitkää matikkaa. Tämähän ei enää mitenkään liity ystävänpäivään, mutta mitäpä tuosta.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli lempparini ystävänpäiväteksteistä. Ja muutenkin ihan mahtava postaus.

    (Itsehän paheksun koko touhua. Tällä tosin samalla varmistan, että mies ei KOSKAAN tuo ystävänpäivänä skumppapulloa ja prinsessakakkua kotiin. Nuo kaksi tuotetta, jolla voisin virittää suhtautumistani aavistuksen myönteisemmäksi.)

    Eivät meilläkään tuollaiset kuvat onnistu koskaan. Lapsi haluaa olla kuvaaja, ei kuvattava.

    VastaaPoista
  2. Meillä paheksutaan lähtökohtaisesti kaikkia hapatuspäiviä. Naistenpäivänä muut saavat kukkia, minä saan esitelmän siitä, miten naistenpäivän tarkoitus on kiinnittää huomio epätasa-arvoon eikä tukea kukkakauppaa. Hyvä niin.

    VastaaPoista