keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Kahdeksan asiaa

Sain Liinalta haasteen, jonka tehtävänanto jäi hieman epäselväksi, mutta ilmeisesti tarkoitus oli kertoa itsestään kahdeksan totuutta. Mieluusti! (ilmeisesti pitäisi myös haastaa kahdeksan muuta, mutta teeskentelen etten muka ymmärtänyt sitä osuutta, koska se on niin vaikeaa minulle, sekä sisälukutaito että haastaminen, anteeksi)

1. Suhtaudun liian välinpitämättömästi tietoturvaan. Se johtuu siitä, etten ymmärrä, miksi joku tuntematon haluaisi minulle pahaa. En myöskään usko, että kukaan haluaisi varastaa lompakkoni, koska minähän olen niin kiva ja köyhä. Niinpä kuljeksin laukku auki ja lompakko puoliksi taskusta retkottaen ja kerron salasanani kaikille, jotka vähänkään näyttävät niistä kiinnostuneilta. Mutta taskuvarkaille tiedoksi (te kun varmasti kaikki luette tätä): olen siis ihan oikeasti tosi köyhä, joten ei nyt kannata suunnitella mitään väijytystä.

2. Luulin pitkään pienenä, että olen allerginen tavallisille karkeille ja saan siksi syödä vain xylitol-karkkeja. Pettymys siitä, etten olekaan erityinen lohduttui ihan kivasti karkeilla.

3. Näytän aina ihan karmealta valokuvissa. Se saattaa toki johtua siitä, että olen huomattavan ruma, mutta lähipiirini on saanut minut uskomaan etten ole, joten luulen sen johtuvan siitä, että olen niin epäsymmetrinen. Valokuvissa näytän tosi erilaiselta kuin peilissä. Siksi haluaisinkin aina esitellä itsestäni joko kuvia joissa puolet naamastani on jonkin peitossa tai joissa irvistän. Puolisoni yrittää estää varsikin irvistyskuvien leviämisen. Ja kuvien, joissa näytän keskisormea. Niitä on tosi paljon. Sitä en voi oikein selittää epäsymmetrisellä naamalla.

4. Ihastun kovasti sanoihin. Tällä hetkellä haluaisin käyttää koko ajan sanoja "olletikin" ja "semminkin" ja joudun pitelemään itseäni molemmin käsin, etten kirjoittaisi niitä joka lauseeseen, semminkin kun ne ovat niin käyttökelpoisia.

5. Haluaisin kovasti tatuoinnin, mutta pelkään, että harkitsen kauan ja otan jonkun, ja sitten ilmenee, että joka toisella on samanlainen, tai vielä pahempaa, joka toisella vääränlaisella on samanlainen, ja tatuoinnin myötä leimaudun johonkin urporetkueeseen ja elän ikuisessa häpeässä.

6. Inhoan rahaa. Haluaisin, että sitä on juuri sen verran, ettei sitä tarvitse ajatella, eikä yhtään enempää. Jos rahaa on liikaa, sitä pitäisi myös kuluttaa ja ajatella ja säätää. En koskaan tiedä tarkalleen paljonko minulla on rahaa, riittää että tiedän, että sitä on vähäsen. En silti ole mitenkään holtiton rahankäyttäjä, vaan oikeastaan aika hyvä siinä. En vain halua ajatella asiaa.

7. Olen tosi hyvä myöntämään, että olen väärässä, sitten kun sen huomaan. Riidellessä saatan kesken lauseen tajuta olleeni se urpo, ja käännän kelkan välittömästi. Puolison mielestä tämä on vähintäänkin häiritsevä piirre riitelykumppanissa. Kesken hyvän riidan ollaankin molemmat yhtäkkiä samalla puolella.

8. Haluaisin pukeutua värikkäämmin ja varsinkin mekkoihin, mutta pelkään, että hujahdan saman tien batiikkivärjättyihin kauhtanoihin ja alan näyttää keski-ikäiseltä kulttuurihörhöltä. Niinpä pitäydyn iänikuisissa farkuissa ja harmaan ja sinisen eri sävyjä todentavissa pitkissä paidoissa ja villatakeissa.

Siinä. Nyt voitte tunnistaa minut kadulla: olen se karmaisevan epäsymmetrinen hahmo, joka on pukeutunut harmaan eri sävyihin, jonka laukku retkottaa auki, jolla ei ole tatuointia ja jonka keskisormi sojottaa jatkuvasti pystyssä. Moikataan kun tavataan!

6 kommenttia:

 1. :D Hauskoja faktoja! Minullakin on ikuinen haave pukeutua enemmän mekkoihin. Miten se onkin niin hankalaa toteuttaa. Melkein menin toissapäivänä ostamaan batiikkivärjätyn mekon kirppikseltä, onneksi tulin järkiini viime hetkillä! ;)

  VastaaPoista
 2. :D Voiko olla, että olin tehtävänannossani epäselvä?

  Tunnistan monta noista asioista! Etenkin sanoihin ihastumisen ja tatuointiasian. Tatska himottaisi itse asiassa kovastikin, mutta pelkään kovasti, että äitini näkisi sen.

  Sä oot kyllä paras kaikista. Niin se on.

  VastaaPoista
 3. Kiva että viihdytin.

  Eikä batiikkivärjäyksessä per se mitään vikaa ole, varmaan sen voi tehdä oikein tyylikkäästikin, epäilen vain, etten itse pystyisi siihen.

  VastaaPoista
 4. Hei, eksyin blogiisi vähän aikaa sitten ja nyt pitää aina tarkastaa viimeisimmät postaukset :).

  Tuohon neloskohtaan on pakko todeta, että kuvissa "hassulta" näyttäminen johtuu mitä todennäköisimmin juurikin tuosta epäsymmetrisyydeltä. Ja se taas johtuu siitä, että peilistä näkee paremmin (oikealla silmällä) kasvojen vasemman puolen ja kuvista taas oikean puolen! Kuulin tästä opiskeluaikoina psykologian luennolla ja asia oli mielestäni niin oivaltava (ja oikea!), että olen koettanut jakaa ilosanomaa ahkerasti eteenpäin siitä lähtien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet eksynyt! Ja mahtavaa, etten ole itse keksinyt tuota epäsymmetrisyysjuttua. Rupesin tämän kirjoittamisen jälkeen miettimään, että lähteeni taisi olla joku lukioaikaisen kaverin mummo.

   Poista