tiistai 12. helmikuuta 2013

Joogakuulumisia

Olettekin varmaan jo miettineet, että mitenkähän sen yhden joogaharrastukselle kävi. No ette tietenkään ole, mutta kuvitellaan että olisitte, ja sitten tämä vastais, että ihan hyvinhän sille. Ei ihan niin kuin tämä suunnitteli, mutta ihan hyvin silti.

Yritin ihan vakavissani astangaa, mutta oli se vaan todettava, ettei se ollut minusta kivaa. Enkä minä kovin mielelläni tee vapaaehtoisesti mitään ei-kivaa kovin montaa kertaa. No mutta olin ostanut sen kymmenen kerran kortin. Päätin siis testata muita joogatunteja.

Ja sitten tulee tämmöisiä päiviä, kuten esimerkiksi tämä päivä, kun ihminen on sopinut treffit ja ajattelee lähtevänsä hyvissä ajoin, että ehtii pumpata lastenrattaitten renkaat, joka johtaa siihen, että ihminen kylpee hiessä, vaunujen yksi rengas on aivan tyhjä ja ihminen on pakotettu sullomaan vastentahtoisen yksivuotiaan manducaan, juoksemaan rimpuileva lapsi repussa bussipysäkille ja kantamaan koko reissun sekä lasta, hoitolaukkua, omaa käsiveskaansa (joka ei ole pienimmästä päästä koska ihminen tykkää kuljettaa mukanaan keskikokoista kirjastoa) ja kotiintullessa vielä ostoskassia.

Tämmöisten päivien jälkeen ihminen ei koe tarvitsevansa enää intialaista voimailulajia, tai ainakaan minä, ehkä jotkut muut ovat masokistisempia, en tiedä. Sen sijaan huomasin kaipaavani ihan kauheasti joogasalin lämpöön, bolsterin päälle, pitkään yin-venytykseen, jossa saa vain hämärässä retkottaa ja antaa ajatusten valua sinne tänne ja venymisen hoitaa itse itsensä, ilman että tarvitsee hyppiä minnekään suuntaan tai laskea hengityksiä.

Että löysin kyllä sisäisen joogini ja tällä erää se pitää hathasta ja yinistä. Oletan, että kovin montaa vuotta en enää kanna lasta tuntikausia päivässä, jolloin otan ehkä astangan uudelleen harkintaan, mutta nyt on näin ja näin on hyvä.

2 kommenttia:

 1. Astanga oli minustakin kivaa ehkä vasta kahdeksannella kerralla, mutta jos ihan rehelliseksi heittäydyn, on todettava, että sisäinen pakkoni harrastaa astangaa on pieni tai olematon. En kai mä siellä muuten näin ahkerasti olisi käymättä.

  Yin-venytys kuulostaa hyvältä kyllä. Vähän olen kateellinen lähijoogapaikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se joogapaikka niin kovin kaukainen ole sullekaan, jos vaikka joskus haluat tulla kaveriksi :)

   Poista