tiistai 29. tammikuuta 2013

Two Lovers

James Gray, 2008.

Jos olisin kirjoittanut tästä leffasta toissapäivänä, jolloin aloimme katsoa elokuvaa, olisin kirjoittanut aika eri tavoin. Katsoimme leffan melkein loppuun kunnes perheen pienin ei enää suostunut nuhassaan nukkumaan ilman äitiä ja jouduimme jättämään leffan kesken noin vartti ennen lopputekstejä. Itse olisin antanut koko homman olla, ei kiinnostanut enää yhtään, mutta puoliso halusi nähdä mitä niille typeryksille käy.

Ja ihan hyvä että katsottiin viimeinenkin viisitoista minuuttia. Kuten puolisoni muotoili, on ihan sama miten leffa alkaa tai mitä siinä tapahtuu, tärkeintä on loppu. Tämä elokuva oli enimmäkseen mitä pöljin, mutta hyvä loppu pelasti sen ja nyt muistoissani Two Lovers tulee sijaitsemaan aivan hyvän keskitason elokuvien sarjassa.

Elokuva kertoo bipolaarista, moniongelmaisesta, ärsyttävästä, itsekkäästä ja typerästä Leonardista (Joaquin Phoenix), joka asuu vanhempiensa luona, koska hänen morsmaikkunsa on jättänyt hänet ja hän on yrittänyt itsemurhaa. Sitten hän tutustuu kahteen kauniiseen naiseen. Sandra (Vinessa Shaw) on ihastuttava ja todella ihastunut Leonardiin, vaikka ainakaan minä en voi käsittää miksi. Michelle (Gwyneth Paltrow) asuu yläkerrassa ja on myös moniongelmainen, ärsyttävä ja itsekäs ja lisäksi suhteessa naimisissa olevaan mieheen ja ilmeisesti huumeongelmainen. No kumpaankohan Leonard rakastuu? No niin rakastuukin. Tosi ärsyttävää. Michelle ja Leonard ovat niin lapsellisia ja rasittavia, että olisi hyvä jos ne ratsastaisivat yhdessä auringonlaskuun, mutta eihän siinä tietenkään niin käy. Mutta kaikesta huolimatta elokuvan loppu on hyvä. Loppu on jotenkin niin erilainen kuin koko elokuvan ajan on pedattu, että siitä ei voinut olla pitämättä. Ihan lopun takia suosittelen tätä elokuvaa näistä typeristä, moniongelmaisista, lapsellisista ja ärsyttävistä newyorkilaisista huolimatta.

Asiasta viidenteentoista, kun en ihan koko aikaa jaksanut kiinnostua elokuvasta, guuglailin samalla Joaquin Phoenixin ylähuulen arpea, joka on todella hieno. Hänellä on ollut lapsena huulihalkio. Tämä on minusta kiinnostavaa siksi, että niin monet tuntuvat nykyään olevan sitä mieltä, että arvet ja muut persoonalliset piirteet ovat jotenkin huono asia. Miljonääri Phoenix olisi varmasti voinut tehdä arvelleen vaikka mitä, mutta hän selvästi ymmärtää, ettei kannata. Minusta on jokseenkin harmi, että nykyään kaikki vinksottavat hampaat ja höröttävät korvat oikaistaan. Paljon kiinnostavamman näköinen on ihminen, jos on jotain tavallisuudesta poikkeavaa naamassa.

IMDB
Rotten Tomatoes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti