lauantai 26. tammikuuta 2013

Liebster-haaste


Sain Täti-ihmiseltä tämmöisen Liebster Blog -haasteen. Olin kauhean otettu, koska pidän Täti-ihmisen blogista ihan hulluna, ja sitten hän minut siellä huomioi. Ja pidän myös haasteista ja listoista. Aloinkin tehdä tätä ihan innoissani, mutta jotenkin se jämähti. Nyt ajattelin kuitenkin uurastaa tämän loppuun tässä lapsen päikkäreiden aikana, lounaan lomassa, samalla kun pesen paistinpannuja ja ennen kuin läppärin akku loppuu, koska en jaksa kontata pöydän alle hakemaan johtoa.

Liebster Blog -palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.

Kiertopalkinnon säännöt:

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi haasteen sinulle.

Kiitos tosi paljon. Linkitys nähtävillä tuolla ylempänä.

2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

Pudonneita omenoita
Tiedän varmuudella Liinan tämän jo saaneen, mutta koska ei ole tätä vielä ehtinyt tehdä, niin valitsen Liinan silti, hah!
Ehtoisa emäntä
Ihana blogi.
Suden jälkiä ja kouristuksia
Tämä on kylläkin menossa ihan kohta salasanan taakse, mutta on silti ihanaihana blogi.
Eilen tänään huomenna
En tiedä paljonko eilentänäänhuomennanilla on lukijoita, ehkä enemmän kuin 200, mutta linkkaan silti.
Elosuoja
En tiedä Johannankaan lukijamääristä, mutta linkkaan silti.

3. Toivo, että ihmiset, joille jätit palkinnon, antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.

Toivon toki. Mutta sanottakoon vielä, että olen superhuono ja ujo tässä linkkaamisessa, joten ylitin itseni nyt linkatessani. Kenenkään ei ole pakko ottaa haastetta vastaan, mutta linkattu on.

**

Viisi asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä:

- Hyvä asiakaspalvelu, kun joku palvelee minua tai onnistun itse ilahduttamaan jotain asiakasta
- Aurinko
- Lapsen nauru, muidenkin kuin omani
- Hyvät leivonnaiset
- Kahvi

Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin:

- Kahvi. Jos en saa kahvia, kuolen. Tai ainakin saan niin hirveän päänsäryn, että olen yhtä hyödyllinen kuin kuollut, paitsi ärsyttävämpi, koska vingun ja valitan.

Itse asiassa kahvi on ainoa asia, jota tarvitsen päivittäin, kaikki muut voivat odottaa seuraavaan päivään, mutta listataan nyt tähän neljä melkein yhtä tärkeää kuin kahvi:

- Hammasharja. Tykkään tosi paljon pestä hampaita.
- Jälkiuunileipä. Joinain päivinä kolme ateriaa saattaa koostua jälkiuunileivästä.
- Kirja. Mulla on aina kirja mukana, vaikken joka päivä sitä luekaan.
- Puhelin. Olen hyvin riippuvainen puhelimestani. Se on vähän surullista kyllä.

Viisi kirjaa, joita suosittelet muille:

Vastalause tähän, koska kirjojen ja leffojen kanssa tämmöiset on ihan kamalia. Tulee suositelleeksi jotain ihan mitä sattuu ja sitten vuoden päästäkin vielä harmittaa, että menin suosittelemaan sitä höppelspöppelssiä ja jätin kokonaan mainitsematta pöppelsmöppelssin ja töppelspäppelssin. No, kumminkin. Jotain laitan nyt tähän täysin epärationaalisin perustein.

- John Irving: Kaikki isäni hotellit. Minusta tämä on kovin hauska kirja ja olen pitänyt sitä hauskana jo yli kaksikymmentä vuotta ja lukenut useamman kerran, joten uskon, että se pysyy jatkossakin minusta hauskana kirjana.
- Orson Scott Card: Ender. Tämä on ihan erinomainen kirja. Sitä paitsi viimeisen niitin puolisoni täydellisyyteen löi, että ilmeni hänen olevan lisäkseni ainoa ihminen, joka tunnusti lukeneensa Enderin ja oli siitä yhtä innoissaan kuin minä. Sittemmin olen kyllä löytänyt muutaman muunkin, mutta heidän kanssaan en mennyt naimisiin. Olisin mahdollisesti kyllä mennyt, ellei puolisoni olisi jo ehtinyt paikalle, niin hyvä kirja tämä on. Leffa on kuulemma viimein tulossa tänä vuonna, joten saanee lähiaikoina enemmänkin huomiota maailmalla.
- Alfie Kohn: Unconditional Parenting. No, tämä on mulla edelleen kesken, mutta uskallan silti väittää, että kaikkien maailman vanhempien kannattaisi lukea Unconditional Parenting. Tiukka tiedetausta ja rakkautta kaikille lapsille. Lisäksi tämä on monin tavoin aika hauska opus.
- J. D. Salinger: Sieppari ruispellossa. Pakko kai on mainita mun ikuisuusrakkaus, Holden Caulfield. Ja Saarikosken suomennoksena tietenkin.
- John Ajvide Lindqvist: Ystävät hämärän jälkeen. Koska John Ajvide Lindqvist on ihan nero ja tämä on John Ajvide Lindqvistin paras kirja tähän saakka ja paras vampyyrikirja koskaan. Sydämiä tähän. Voiko kauhukirjasuositukseen laittaa sydämiä? Yks laittaa silti <3 <3 Noin, siinä!

Viisi kaikkien aikojen suosikkilaujalaa/-yhtyettä:

Ei nyt pidä kuvitella, että nämä viisi olisivat edelleen suosikkilaulajiani/-yhtyeitäni, vaan niitä, jotka ovat olleet minulle kaikkien aikojen saatossa tärkeimmät. Tosin jos silti kuvittelette, niin ei se ehkä kovin kauas totuudesta mene, kunhan tässä teeskentelen, että olen nyttemmin kehittänyt todella hyvän musiikkimaun. En ole. Enemmänkin kyse on siitä, etten juurikaan enää kuuntele musiikkia tai ainakaan suhtaudu siihen niin intohimoisena kuin nuorena ihmisenä.

- Dingo
- Apulannan varhaistuotanto, siis silloin kun ne olivat ihania teinipunkkareita ja ennen kuin muuttuivat nu-metal-yhtyeeksi
- YUP
- Leevi and the Leavings
- Ja sitten vielä vaikka Pariisin kevät, etten nyt ihan antiikkiselta vaikuta

Viisi lempiruokaasi:

- Hyvä kasvislasagne
- Nepalilainen, esim. jotkut kasvispyörykät jossain kastikkeessa
- Sushi, mutta oikeastaan vain yaki shake ja california rollsit joissa on avokadoa
- Lohikeitto
- Soijanakit ja ranskalaiset. Ollaan tultu siihen tulokseen, että lähes kaikkiin muihin ruokiin verrattuna nakit ja ranskalaiset on parempaa.

Viisi paikkaa, joissa haluaisit käydä:

- New York.
- San Francisco
- Islanti
- Pietari
- Moskova

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:

- Kiltti
- Nopea
- Järjestelmällinen
(no sitten en keksinyt enempää, joten kysyin puolisolta loput, ja hän sanoi, että ihana ja lämmin, mutta jätin ne pois etten vaikuttaisi omahyväiseltä, vaikka olenhan minä aika ihana ja lämminkin, koska minulla on hyvä ääreisverenkierto, ettäs tiedätte)

Viisi asiaa, joista unelmoit:

- Aikaa kirjoittaa
- Aikaa lukea
- Pidemmät hermot
- Että lapseni oppisi keittämään kahvia, jolloin edes joskus saisin valmiiksi keitettyä kahvia. Tähän menee toivottavasti kuitenkin vielä melko kauan, koska en toisaalta halua lapseni alkavan kahvi-ihmiseksi ihan vielä.
- Ajasta kun ollaan eläkkeellä, asutaan jossain ihanassa hoitosysteemissä kaikkien kivojen eläkeläiskavereiden kanssa, ollaan aurinkoisia ja kahvitellaan ja harrastetaan kulttuuria ja höpötellään eikä ole minnekään kiire

Viisi elämänohjetta, jotka haluaisit jakaa kaikkien kanssa:

- Love many, trust few and don't be late. - The Nightwatchman
- Lasten kanssa kannattaa olla johdonmukainen
- Jos ei käytä sokeria kahvissa, ei tarvitse sotkea lusikkaa, ja säästää näin tiskissä
- Hymyile ihmisille niin ne hymyilee sulle
- Jos humalassa puhuu ohi suunsa muille humalaisille, niin ei kannata surra, ei kukaan aamulla muista muuta kuin sen mitä itse puhui

(aika monta kertaa onnistuin mainitsemaan kahvin tässä kyselyssä, huomaan)

6 kommenttia:

 1. Kahvinkeiton opettaminen lapselle on oikeastaan aika helppoa, just keitti.

  Kiitos haasteesta, vastailen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! Vastasinkin jo :) Iloista kevään odotusta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille itsellenne, että lähditte mukaan!

  VastaaPoista
 4. Kukaan muu tässä maailmassa ei ymmärrä rakkauttani kahviin niin hyvin kuin sinä. t. pikkusisko

  VastaaPoista
 5. Onpa mukavaa, että eksyin tänne sinun blogiin, viihdyn täällä tosi hyvin!

  Hassu juttu kyllä, kuvittelin jotenkin juttujesi (ja sen että sinulla on pieni lapsi) perusteella, että ollaan suunnilleen samanikäisiä. Taidan luulla kaikkien pienten lasten äitien olevan 27-vuotiaita koska minäkin olen. Mutta voi juku että oot ollut varhaiskypsä lapsi, kun oot jotain 5-vuotiaana jo tykännyt Irvingistä!

  Olen näin pöhkö vain siksi, että lapset sairastaa enkä ole nukkunut pitkään aikaan enkä tajua mitään lukemaani, nautiskelen vaan hyvästä kielestä ja kivoista jutuista.

  Islanti on ihana, mutta Pietari ja Moskova ehkä vähän masentavia ja pelottavia paikkoja!


  Elina

  VastaaPoista
 6. Kiitos ja et sinä ole pöhkö.

  Luin Kaikki isäni hotellit muistaakseni ekan kerran 12-vuotiaana, joka nyt myöhemmin ajatellen saattaa olla sekin hieman nuori kirjan tapahtumat huomioiden. Mutta tykkäsin siitä silti kovasti jo silloin. Ja tästä voimme päätellä, että olen vanhempi kuin 32. (kuulostaapa vanhalta nyt kun sen noin tuohon kirjoitti, sanottakoon nyt, etten kuitenkaan kovin paljon vanhempi)

  VastaaPoista