tiistai 8. tammikuuta 2013

Breaking Bad

Kamalaa, mutta olen jäänyt koukkuun metamfetamiiniin. Heti herättyäni mietin, että olispa jo ilta ja sais taas. Mietin, että menispä tuo lapsi nopeasti nukkumaan ja päästäis puolison kanssa asiaan. Ja kun illan annos on nautittu, kiemurtelen sohvalla ja kerjään puolisolta vielä yhtä. Järkevämpi puoliso sanoo, että ei, nyt nukkumaan, aamulla lapsi herää kuudelta.

No en nyt tietenkään puhu oikeasta huumeesta. Vaan Breaking Badista. En muista milloin olisin ollut näin koukussa johonkin TV-sarjaan. Ei kun muistanpas, viime talvena kun katsoin blu-raylta Downton Abbeyn kaksi ensimmäistä kautta, enkä voinut ajatella mitään muuta. Silloin lapsi oli vielä ihan pikkuruinen ja pystyin katsomaan silloinkin kun hän oli hereillä. Breaking Bad ei ole varsinaisesti yksivuotiaan matskua, joten sitä katsotaan vain kun lapsi nukkuu.

Tähän on oikeastaan syynä Netflix. Suhtauduin koko systeemiin aluksi melko penseästi. Huomaan itsessäni välillä nolosti muutosvastarintaisen jurnottajan, joka vastustaa kaikenlaista kehitystä. Kuten levyjen rippausta, e-kirjoja, kosketusnäyttöjä ja Netflixiä. Mutta sitten kun tutustun niihin, olen yleensä aivan koukussa hetkessä. Niin kävi nytkin. Yksi jakso Breaking Badia ja olen valmis luopumaan kaikenlaisista fyysisistä tallenteista ikiajoiksi. Kuka tarvitsee esineitä kun meillä on internet!

Vastustin muuten aluksi myös Breaking Badia. Jotenkin luulin, että se on inhottava sarja. Mitä se toki onkin. Se kertoo kemianopettaja Walter Whitesta, jolla todetaan parantumaton keuhkosyöpä. Waltilla ei ole vakuutusta, joten turvatakseen perheensä tulevaisuuden ja maksaakseen hoidot hän ryhtyy yhteistyöhön entisen oppilaansa Jesse Pinkmanin kanssa ja alkaa kokata metamfetamiinia. Aluksi mietin, että annetaankohan tässä liian myönteinen kuva huumemaailmasta, mutta heti kättelyssä kävi selväksi, että ei anneta. Ei todellakaan anneta. Sarja on tarpeeksi hauska ollakseen kiinnostava, en jaksaisi katsoa jos ei olisi yhtään hassuttelua. Mutta samalla se on aivan kauhean tarkkanäköinen, julma ja armoton. Waltin hahmo on uskomattoman monisyinen ja kiinnostava, samoin Jesse-parka.

Niin että nytkin tässä odottelen täristen, että tulisi ilta ja pääsis taas New Mexicon huumemaailmaan. Meillä alkoi juuri kolmas tuotantokausi, Netflixissä on neljä kautta, 46 jaksoa. Toivottavasti viides kausi tulee sinne pian, ettei tarvitse mennä kehityksessä taaksepäin ja ostaa jotain diiviidiitä. Ja toisaalta toivon, että sarja loppuisi pian ja olisi taas aikaa tehdä jotain muutakin kuin täristä, odottaa ja katsoa. Kuten lukea tai katsoa Downton Abbeyta, jota alkaa kertyä boksille tässä Breaking Bad -koukussa.

6 kommenttia:

 1. Samaa mieltä: Breaking Bad on hieno sarja!

  VastaaPoista
 2. Minä pidin ekasta kaudesta, mutta en tarpeeksi aloittaakseni toisen. Netflix on meilläkin ja perheen miehet sitä ahkerasti käyttää. Minäkin innostuin, kun löysin sieltä Modern Familyn, mutta katkeroiduin suuresti kun tarjolla likin vain eka kausi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monista sarjoista onkin ihan liian vähän tarjolla, en olisi varmaan suostunut aloittamaan Breaking Badiakaan, ellei sitä olisi ollut niin monta kautta nähtävillä. Olisi harmittanut, jos olisi jäänyt kesken heti. Me ollaan täällä harmiteltu, että esim. Walking Deadista on vain ensimmäinen kausi, se kun tuli katsottua telkkarista ja toinen kausi kiinnostaisi kyllä. Mutta kaipa niitä ajan myötä sinne ilmaantuu lisääkin. Eläkäämme toivossa.

   Poista
 3. Kiva kuulla tästä hehkutusta, on nimittäin mulla Netflix-jonossa ja juuri nyt on hakusessa seuraava "katsotaan yhdessä miehen kanssa" -sarja Prison Breakin jälkeen. Epäilen, ettei mies niin innostu Downton Abbeysta...

  VastaaPoista
 4. Ylivoimainen sarja.

  Tämä kohta melkein muutti elämäni. Melkein.

  http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8wp1zxPO81re2da6o1_500.gif

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Tuo oli niin hieno kohta! Walt on ihan super!

   Poista