lauantai 12. tammikuuta 2013

Arjen ilahduttajat

Sain Liinalta haasteen listata kymmenen arjen ilahduttajaa. Olen ihan mielissäni, koska rakastan listoja. Tosin nyt olen pari päivää yrittänyt miettiä arjen ilahduttajiani, enkä oikein tahdo keksiä muuta kuin itsestäänselvyyksiä, joten näyttää siltä, että listasta on tulossa melko typerä. Että sori jo etukäteen. Jätän Liinan tavoin pois kaikkein pahimmat itsestäänselvyydet, eli lapsen ja puolison ja muut läheiset, jotka toki ilahduttavat joka päivä kaikkein eniten.

1. Breaking Bad
Tiedän, että vaahtosin tästä jo, mutta kun esitän itselleni kysymyksen: "Mikä minua ilahduttaa arjessa eniten?", niin spontaani vastaus on joka kerta "Breaking Bad". Että senpä takia pakkohan se on tähän listata. Todennäköisesti ihmettelen itsekin tätä kiihkoilua jo muutaman kuukauden päästä, kun sarja on katsottu ja olen siirtynyt muihin huumeisiin enkä enää yhtään muista miksi Breaking Bad oli jotenkin erityisen hyvä.

2. Lukupiirini
Palattuani töihin sain takaisin lukupiirini, jota poissaollessani hoiti ansiokkaasti kollegani. Perin itse piirin valmiina edelliseltä pitäjältä. Lukupiirini on ihana! Siihen kuuluu kymmenkunta itseäni hieman vanhempaa naispuolista henkilöä. Kun sanon hieman vanhempaa tarkoitan aika paljon vanhempaa, eilisessä kokoontumisessa esimerkiksi vertailtiin lapsenlapsenlasten määriä, jotka olivat huomattavat. He ovat aivan superälykkäitä, analyyttisiä, mukavia, sydämellisiä ja ihastuttavia.

3. Kun lukeminen sujuu
Olen jo useampaan kertaan täälläkin vinkunut, että lukeminen on töksähdellyt. On ihan parasta kun löytää kirjan, jota ei malttaisi laskea käsistään ja joka kertaistumalta humpsahtaa viisikymmentä sivua eteenpäin ihan huomaamatta. Nyt on luvussa Jennifer Eganin Aika suuri hämäys, joka on juuri sellainen kirja. Elän taas toivossa, että tämä olisi sujuvan lukuputken avaus.

4. Django Unchained
On ehkä vähän ysäriä ja kliseistä olla Tarantino-fani, mutta ei se minun vikani ole, että Tarantino on paras. Tai no, parhaiden joukossa. En ole siis vielä nähnyt Django Unchainedia, mutta minua ilahduttaa ihan mahdottomasti, että lähitulevaisuudessa istun aamunäytöksessä kahvikuppeineni ja hautaudun tuoliini ja annan Tarantinon viedä. Voi että. Huonokin Tarantino on parempi kuin 99% elokuvista, ja toki toivon, että tämä ei ole huono.

5. Työt
Tiesin, että minulla on kiva työ, mutta olen yllättynyt kuinka kiva se oikeasti onkaan. Varsinkin, kun sitä ei tarvitse tehdä kuin kaksi päivää viikossa. Rakastan työkavereitani, asiakkaita, työtehtäviäni ja ihan koko pytinkiä. Kuljen ympäri kirjastoa myhäillen kuin riemuidiootti.

6. Ulkona syöminen
Tykkään yleisesti ihan mistä tahansa syömisestä todella paljon, mutta lapsen synnyttyä ulkona syöminen on muuttunut huomattavasti harvinaisemmaksi. Siksi olen kaikista mahdollisista lounaantyngistäkin aivan huumassa jo päiväkausia etukäteen, luen ruokalistoja netistä ja fiilistelen mitä tilaan. No, yleensähän se itse ruoka on sitten melkoinen antikliimaksi tämmöisen etukäteishuumailun jälkeen, mutta mitäpä tuosta kun oli kuitenkin monta päivää kivaa etukäteen.

7. Kollegat
Kun aloin odottaa lasta, olin pitkään aivan surheessa, että nyt koittaa pitkä, yksinäinen aika. Katselen vuosikaudet ikkunasta tyhjyyteen yhdessä puhekyvyttömän toukan kanssa, pölyynnyn ja menetän lopulta itsekin puhekyvyn. No, eihän se niin mennyt yhtään. Olen yllättänyt itseni verkostoitumalla melko tehokkaasti. Se on ollut helppoa, koska tässä lähistöllä asuu pelkästään ihan törkeän ihania ihmisiä, joiden kanssa on aivan huippua kököttää hiekkiksellä. Lapsen myötä olen saanut ihan uuden työtoveripiirin, muut äidit ja isät, joita ilman tämä homma olisi todella tylsää. Päinvastoin kuin oletin, tämä äitiys on ollut sosiaalisinta aikaa sitten oman lapsuuden.

8. Lukemattomat kirjat
Töihinpaluussa on ollut ihan mahtia sekin, että olen päässyt taas hipeltämään uusia kirjoja. Poissaollessani on ilmestynyt ihan kauheasti kaikkea, josta olen kuullut, mutta en nähnyt. Ja kun kirjan näkee, sen taika pursuilee joka suuntaan ja on ihan hirveän vaikea pidätellä itseään, ettei roudaisi ihan kaikkea kotiinsa. Semminkin kun edelleen iso osa lukuajasta menee katsoessa sitä Breaking Badia. Perhana.

9. Kahvi
Niin, kahvikin lienee itsestäänselvyys, mutta se on niin suuri arjen ilahduttaja, etten voi jättää sitä pois. Juon kahvia joka päivä useampaan otteeseen, mutta silti joka kerta kun alan suunnitella, että kohta keitän kahvit, se tuntuu vähän kutkuttavalle ja jännälle. Vähän niin kuin leikkisin aikuista. Että nyt tää keittäis kahvit. Samalla tavalla jännälle tuntuu muuten edelleen, kun saan itse päättää mitä ruokaa ostan kaupasta, vähän niin kuin leikkisin jotain ihmistä joka saa olla vastuussa kokonaisen perheen ravitsemuksesta, ja se vähän meinaa naurattaa joskus. Ja tekee myös kaupassakäynnistä hauskempaa.

10. Blogit
Luen tosi paljon blogeja, enimmäkseen puhelimen readerista, ja kaikissa mahdollisissa paikoissa. En ole kirjautunut lukijaksi moneenkaan blogiin vaan tilaan niitä silleen vähän agenttina. Olen myös tosi huono kommentoimaan mitään minnekään, tosin yritän vähän petrata siinä kyllä. Yritän kyllä muistaa tutuille bloggaajille ilmoittautua, koska on kiva tietää, jos joku kaveri lukee. Mutta yhtä kaikki, blogit ovat todella iso arjen ilahduttaja, joten kiitos kaikille ansiokkaille ilahduttajille.

Siinäpä heitä. Nyt pitäisi varmaankin haastaa joku, mutta koska olen tällainen ujo agenttibloggari, niin jätän sen väliin. Tai eipäs, vaan haastan kaikki, jotka lukevat tämän eivätkä ole vielä tulleet haastetuiksi. (jos joku ottaa haasteen vastaan niin kerrothan mullekin, että tajuan käydä lukemassa, vaikka todennäköisesti olen jo kaikkien tätä lukevien bloggaajien salainen ihailija, mutta silti)

4 kommenttia:

 1. Ilahduttavia vastauksia! :) Saatanpa napata tämän haasteen mukaani ja tehdä jossakin välissä.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että teit tämän! Tiesin jo etukäteen, että sulla on parhaat vastaukset
  Meidän pitää pikimmiten mennä ulos syömään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, mukava jos ilahdutti :)

  Ja Liina, niin munkin mielestä meidän pitää! Erittäin pikimmiten!

  VastaaPoista