sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Gosford Park

Robert Altman, 2001.

Perjantaina kävi hassu juttu. Istuimme ruokapöydässä ja mietiskelin ääneen, että koska puoliso on lähdössä pikkujoulustamaan, voisin illalla syödä herkkuja ja katsoa jonkun leffan. "Voisin katsoa viimein Gosford Parkin", sanoin. Se on nimittäin jököttänyt hyllyssä diiviidii-muodossa useita vuosia ja koska puoliso on nähnyt sen, on sen katsominen jäänyt. Yleensä kun puoliso lähtee kreisibailaamaan suunnittelen katsovani joko Gosford Parkin tai La Stradan, mutta sitten kuitenkin jämähdän katsomaan telkkarista puolivälistä 27 dresses. Selailin siinä samalla syödessäni TV-maailmaa ja käänsin oikean päivän sivulle ja mitä ihmettä, perjantaina kello 21 Teeman elokuvafestari esitti Gosford Parkin. Olin aivan, että ohhoh ja puolisokin oli aivan, että jopas nyt, ja lapsi oli aivan, että töö, koska se on se, mitä hän yleensä kommentoi asiaan kuin asiaan.

Niin minä sitten katsoin Gosford Parkin. Ja hyvähän se oli. Kerta kaikkiaan aivan erinomainen. Mutta mitä voi olettaa, kun käsikirjoittaja on sama kuin Downton Abbeyssa, ympäristö on samantyyppinen kuin Downton Abbeyssa ja osa näyttelijöistäkin on samoja kuin Downton Abbeyssa. Okei, yksi, Maggie Smith, mutta kun se yksi on Maggie Smith niin kuka kaipaa muita. Gosford Park on toki sata kertaa synkeämpi kuin Downton Abbey, eikä tarinana tokikaan vertailtavissa, mutta samantyyppistä upstairs-downstairs-meininkiä näissä kuitenkin oli kovasti.

Eipä mulla oikeastaan muuta siitä asiasta.

2 kommenttia:

 1. :D "Töö."

  Pääsin vihdoin lauantaina Downton Abbeyssa teidän muiden tasolle: katsoin sitä kaksi ja puoli jaksoa miehen lähdettyä glögille (Sybil-jakso oli tullut nauhalle vain puoliksi) ja ITKIN. Kaikki kaksi ja puoli jaksoa.

  Minullakin oli alunperin suunnitelmissa katsoa leffa, mutta sitä ei sitten saanutkaan mistään nettipalvelusta, joten päädyin sarjatuotantoon. Itse olin kyllä ajatellut katsoa Alien Vs. Predatorin.

  Asiaan: koska Maggie Smith on minusta tällä hetkellä ehkä parasta, mitä maa päällään kantaa, mutta surullisen leffamakuni vuoksi missasin Gosford Parkin, joutunen lainaamaan DVD:täsi. Jos sopii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta sopii. Ja hyvä jos joku katsoo sen dvd:n. Vähän tyhmältä tuntuu katsoa telsusta leffoja, jotka on omassa hyllyssä seisseet vuosia, mutta teen sitä silti aika usein.

   Poista