torstai 8. marraskuuta 2012

Huone

Emma Donoghue: Huone (Room)
Tammi, 2012.

Pitkästä aikaa kirja, jota ei olisi millään viitsinyt laskea käsistään. Lukeminen on aina ihanaa, mutta viimeisen vuoden siihen ryhtyminen on ollut välillä tosi hankalaa. Sitten välillä kun löytää jotain, mitä ei millään haluaisi jättää hetkeksikään rauhaan, niin on se vain aivan mahtava tunne.

Huone kertoo viisivuotiaasta Jackista, joka asuu äitinsä kanssa Huoneessa. Oikeastaan ihan hirveästi enempää en viitsi juonesta edes paljastaa, kirjan takakansikin kertoi jo liikaa. Jack on ihana pieni kertoja, joka näkee maailmasta ihmeellisiä puolia. Hän on tosi fiksu ja kiva poika ja rakastaa äitiään ihan mahdottomasti.

On vaikea sanoa olisinko ollut näin tunteella kiinni Huoneessa ellen olisi itsekin pienen lapsen äiti. Ehkä olisin. Osaahan ihminen eläytyä. Ja kyllä tämä oli hieno kirja, oli lukija äiti tai ei.

Loppua kohti tarina vähän lässähtää, mutta itku tuli lopussa. Vähän Jackin ja vähän äidin takia, mutta enimmäkseen siksi, että olisin halunnut lukea vielä lisää Huonetta. Se on hyvän kirjan merkki se.

2 kommenttia:

  1. Tää oli ihan loistava, pari kertaa unohdin hengittää ja itkuhan lopulta tuli. Ja en ole edes äiti :)

    K

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Kiinnostuin kirjasta heti :)!

    VastaaPoista