keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Käsitys leluista

Äidin mielestä hauskat lelut

Kun lapsuutta on nyt vietetty vuoden verran, olen huomannut, että minulla ja lapsella on hämmentävän erilainen käsitys hauskoista leluista. Minusta hauskoja ovat sellaiset pehmeät ja värikkäät asiat, joita myydään kaupoissa leluina. Lapsesta hauskoja ovat kaikki mustat, kovat ja kulmikkaat asiat.

Lapsen mielestä hauskat lelut

Lapsesta on ihanaa imeskellä omaa kenkäänsä, ei mitään kumikirahvia, jollainen hänellä toki on. Hän haluaa lukea Vedonlyönnin käsikirjaa (emme lyö vetoa, joten kirjalla saa leikkiä), eikä mitään värikkäitä eläinkirjoja, jollaisia hänelle tarjotaan. Eilen hän leikki pitkään ja hartaasti kuvassa näkyvän hämähäkkimäisen kapineen kanssa, joka on virallisesti lapsen isän kännykkäteline. Paljon huvia on tuottanut myös mitta, mutta se on jouduttu poistamaan leluvalikoimista kun terävä metalli viilsi pikku peukaloon kahdesti haavan. Ei uskottu vaaralliseksi ensimmäisellä kerralla. Kaukosäätimen löytyminen on ihanaa, kaukosäätäminenhän on ihan superkivaa. Ymmärtäähän sen. Keittiössä parhaita ovat kattilat, kun veitset ja paistinpannut ovat kiellettyjä. CD-levyjen päällä leikeissä hajonneen rakkaan kattilan kahva. Kaikkien paras lelu on tietenkin äidin kännykkä, mutta sattuneesta syystä sitä ei nyt saatu kuvaan.

Olenkin tässä miettinyt, että miksi lelut eivät useammin ole kulmikkaita ja mustia? Miksi lelukännykät ovat tuollaisia, kuten kuvassa tuo keltainen härpäke, kun lapsi kuitenkin haluaa sen mustan ja kulmikkaan, joka äidillä on.


3 kommenttia:

 1. Selvästikää ei kannata lapsoselle ostaa leluja lahjaksi :)

  K

  VastaaPoista
 2. Ellei ne ole mustia :) No ei, kyllä se noilla oikeilla leluillakin välillä leikkii.

  VastaaPoista
 3. Ois ehkä vähän julmaa ja outoa ostaa kummipojalleen mustia ja kulmikkaita leluja. Pitäydyn kirjoissa.

  K

  VastaaPoista