lauantai 6. lokakuuta 2012

Juhlaa juhlan päälle

Ajattelin ensin, että ei kai sitä yksivuotiaalle mitään juhlia tarvitse järjestää kun eihän se edes vielä tajua niistä mitään. Sitten aloin ajatella, että toisaalta, onko tässä kurjassa maailmassa muka liikaa juhlia, no ei ole, ei todellakaan ole, ja näin ollen järjestämme nyt yksivuotiaalle kolmet juhlat. Nyt on kahdet takana ja alan olla leiponut itseni tyhjiin. Kolmansissa juhlissa, eli kaverijuhlissa, tarjoilut saattavat olla aika lailla surkeammat kuin kaksissa aiemmissa. Tosin vieraiksi on kutsuttu kaksi samanikäistä naapurintyttöä ja yksi nuorempi neiti Espoosta, joille voi ihan hyvin keittää makaronia ja kukkakaalia. Äidit saavat palaneita pakastepullia. Tai mahdollisesti palaneita suklaakeksejä, koska mulla on pakasteessa vielä kaksi pötköä suklaakeksitaikinaa, kun innostuin Isyyspakkauksen ohjeen mukaan sitä yksi ilta vääntämään. Hyviä ovat, palaneinakin.

Tänään tarjolla oli valtava porkkanakakku. Vieraana oli mummi, vaari ja kummitäti puolisoineen. Saimme kuuden aikuisen voimin tuhottua ehkä 1/3 kakusta ja söimme ihan tosissamme. Yritin ehdottaa puolisolle, että pitäisikö kutsua jotain ihmisiä auttamaan syömisessä, mutta sain osakseni järkyttyneen katseen. 
"Siis minä olin ajatellut että me voidaan syödä kakkua iltaruuaksi", hän ilmoitti
"No sitten me syödään sitä koko viikko", totesin.
"Niin! Ihan mahtava viikko!"

Porkkanakakusta tuli muuten aivan ihana. Ohje löytyy täältä. Olen ohjeen kanssa samaa mieltä, että porkkanakakun kuuluu olla raskas ja kostea ja kuorrutusta pitää olla ihan reippaasti. Itse en tokikaan jaksanut näperrellä mitään marsipaaniporkkanoita pinnalle, vaan koristelin ihan mantelirouheella vaan.

(mahdollisesti on vielä neljännetkin juhlat, ensi viikonloppuna, kun lapsi nukkuu ja äiti aikoo livahtaa eka kertaa sitten vuoden 2010 illalla ulos nauttimaan muutaman annoksen alkoholia)

2 kommenttia:

 1. Briljantti idea tehdä taikinapötkylöitä pakkaseen! Aion toteuttaa oitis paikalla.

  Heti, kun olen testannut kikherne-suklaakeksit.

  Ilahtuiko sankari juhlistaan?

  VastaaPoista
 2. Idea on todella briljantti, tosin sekin on pöllitty sieltä Isyyspakkauksesta. Itse en ikinä keksisi moista.

  Sankari ilahtui kovasti. Varsinkin lahjojen pahvilaatikoista ja yleisestä myllerryksestä.

  VastaaPoista