keskiviikko 29. elokuuta 2012

Lukemisesta

Minä rakastan lukemista. Äitiydessä hankalinta on ollut, etten voinut aluksi juurikaan lukea. Kaipaan ihan kamalasti hitaita aamuja, jolloin otan valtavan kupin maitokahvia, kaksi juustovoileipää, hyvän kirjan ja kömmin takaisin peiton alle niin pitkäksi aikaa, että selkä on saatu kipeäksi kaikissa lukuasennoissa.

Nyttemmin olen vaatinut vähintään yhden aamun viikossa, jolloin saan juoda kahvit sängyssä. Enää se ei ole niin rentouttavaa, kun kuuntelen koko ajan toisella korvalla mitä jälkikasvuni puuhaa, mutta lukuaikaa se on kumminkin. Ja muutenkin olen oppinut taas lukemaan, iltaisin ja lapsen päikkäreiden aikana. Se on ihanaa. Edelleenkään en saa lukea läheskään niin paljon kuin haluaisin, mutta toisaalta, minusta ihmisen pitäisikin saada lukea aina silloin kun ei ole leffassa, joten on oletettavaa, ettei lukuhaluni tule ihan lähivuosina täytetyksi.

Tykkään lukea suomeksi ja viihtyäkseni. Luen todella pitkin hampain mitään käytännöllistä. Tällä hetkellä on kesken mieheni vaatimuksesta lapsenkasvatusopas Unconditional Parenting, joka on eittämättä hyvä ja hyödyllinen ja tulee tarpeeseen, mutta siinä on liikaa vieraskielisyyttä ja liian vähän lohikäärmeitä.

3 kommenttia:

 1. :D

  Liian vähän lohikäärmeitä on kyllä monen kirjan perisynti. (Anteeksi, mun on pakko kommentoida kaikkia sun postauksia takautuvassa järjestyksessä.)

  Mies sanoi joskus, että niissä paikoissa, joissa minä en pysty lukemaan, ei kenenkään ihmisen ole tarkoitus lukea. Tämä siis silloin, kun surin suihkussa lukemisen mahdottomuutta.

  Ymmärrän tuskasi.

  VastaaPoista
 2. Mun työkaveri oli naureskellut, että kukahan urpo tuolla lukee kävellessään koko matkan metrosta bussille, eihän se edes näe mitään, kunnes oli ilmennyt, että se olin minä.

  VastaaPoista
 3. :D Mä teen tuota myös. Nyt eräs työtoveri on ottanut asiakseen ihmetellä, että miten mä pystyn lukemaan kävellessäni. Siis keskeyttää mun lukutuokion. Ensi viikolla aion vihjata sille, että jos kohta voin lukea kävellessäni, keskustelu ja lukeminen eivät onnistu yhtäaikaa.

  VastaaPoista